2016 június 10.

Két nagy hiányzó is van a horvátok bő olimpiai keretében

Ivica Tucak kihirdette a horvát válogatott bő olimpiai keretét. A címvédőnél két fontos játékost is nélkülöznie kellett a szövetségi kapitánynak. 

sandro sukno

Sandro Sukno ott lehet Rióban (Fotó: Zimbio)

Mint ismeretes három játékossal is támadt nézeteltérése a horvát kapitánynak áprilisban. Ivica Tucak aztán nyitottnak bizonyult, hogy rendezzék a viszonyt. Sandro Suknoval úgy néz ki sikerült, hiszen őt beválogatta a kapitány az olimpiai keretbe, nem úgy Paolo Obradovicsot és Fran Paskvalint, akik biztosan nem utaznak Rióba.

Természetesen ott van a BL döntőn remeklő, aztán a torna legjobbjának választott Marko Bijacs, mint Joszip Pavics is helyet kapott a csapatban, ahogy az együttes motorja, Maro Jokovics sem hiányozhat.

Ami a csapat felkészülését illeti: Először a Benedek-csapattal kétkapuznak június 23. és 26. között. Ezek után Herceg Novi fel veszik az irányt, ahol egy egy felkészülési tornán vesznek részt. A válogatott ellenfelei a Benedek-csapat, a spanyol és a házigazda Montenegró lesz. Július első felében az olaszokkal fog tréningezni a gárda, majd a BENU Kupára hivatalos az együttes. A felkészülésüket a görög együttes ellen zárják, majd július 28-án indulnak Rióba.

A horvát válogatott bő olimpiai kerete: 

Josip Pavics, Marko Bijacs, Ivan Marcelics, Andro Buslje, Damir Burics, Ivan Milakovics, Ivan Buljubasics, Marko Macan, Luka Loncsar, Ivan Krapics, Boris Pavlovics, Maro Jokovics, Andelo Setka, Antonio Petkovics, Loren Fatovics, Petar Muslim, Luka Bukics, Sandro Sukno, Ante VukicsevicsHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek