2015 október 01.

Két évig marad a Kőbányánál Risztov Éva

Egy plusz egy éves szerződést kötött a magyar úszóklasszis a Kőbánya SC-vel. Új klubja színeiben pályázik a jövő évi riói olimpia legfényesebb érmére Risztov Éva.

risztov_haonFotó: haon.hu

A megállapodást csütörtökön írta alá Risztov Éva György István klubelnökkel, Gyárfás Tamásnak, az úszószövetség elnökének, Kiss Lászlónak, a válogatott szövetségi kapitányának és Turi György vezetőedzőnek a jelenlétében. A londoni olimpia 10 kilométeres versenyének aranyérmese a sajtótájékoztatón a klubváltásról szólva emlékeztetett rá, hogy Debrecenben lejárt a szerződése, közös megegyezéssel távozott, és folytatja immár korábbi egyesületénél, egykori mesterével Turi Györggyel a felkészülést a jövő évi ötkarikás játékokra. Úgy fogalmazott, arra készül, hogy “nagyon szépen” zárja le pályafutását.

“Mindent megteszek, hogy Rióban eredményes legyek, és éremmel térjek haza”

– jelentette ki a harmincéves úszónő. A klubelnök arról beszélt, hogy kellenek a példaképek, és Risztov Éva visszatérésével ilyen szempontból is erősödtek. Szavai szerint Risztov, aki 2005-ben volt már a Kőbánya SC úszója, most hazatért. Turi György elmondta, hogy találkozásuk meggyőzte, “Évi komolyan gondolja a közös munkát”. Felidézte a közös múltat, megemlítve, hogy irodájában még mindig fő helyen van az úszónő fotója. Gyárfás Tamás MÚSZ-elnök hangsúlyozta, Kőbánya, a klub folyamatos eredményessége is garancia rá, hogy ismét sikeres lesz a Turi-Risztov kettős.

“Bízom benne, hogy Rio után még a 2017-es magyarországi világbajnokságon is indul Risztov Éva.”

Az olimpiai címvédő a nyári kazanyi világbajnokságon tizedik lett 10 kilométeren, ezzel szerezte meg a riói ötkarikás kvótát. Turi Györgynél edz az ifjúsági olimpiai bajnok Késely Ajna, Cseh László, Bernek Péter, Kozma Dominik és Szilágyi Liliána viszont távozott tőle.

forrás: mtiHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek