2016 július 27.

Kényszerű változtatás – Még egy ex-Fradi játékos utazik Rióba az ausztrálokkal

Nathan Power sérüléssel küszködik, amely nem teszi lehetővé, hogy részt vegyen az olimpián. Az ausztrálok kapitánya, Elvis Fatovics egy ismerős névvel pótolhatja a kimaradót. 

Tyler-Martin

Tyler Martin pótolhataja a Nathan Powert (Fotó: Delfina Sport)

Mint ismeretes az ausztrálok kapitánya a BENU-Kupa után kihirdette az utazó csapatát. Ismerős nevek szerepeltek az együttesben, hiszen Aaron Younger (Szolnok légiósa) és Joe Kayes (Szegeden és az OSC-ben is megfordul) is ott lesz Rióban, sőt, Aidan Roach és Joel Swift is utazik, utóbbi két játékos egészen a 2015/2016-os szezonig volt a Fradi alkalmazásában.

Az ausztrálok már az utolsó simításokat végzik Dubrovnikban, azonban Nathan Power kézsérülést szenvedett, ami olyannyira súlyos, hogy Fatovics mester változtatni kényszerült a csapaton. A játékos helyett Tyler Martin kaphat szerepet, neve ismerősen csenghet, hiszen a Fradiban is megfordult a támadó, a 2013/2014-es szezonban ráadásul parádés szezonja volt, hiszen 66 találattal a zöld-fehérek zászlóshajója volt. Az idény végén azonban Marseille felé vette az irányt.

Az ausztrálok a magyar válogatott is találkoznak Rióban. Augusztus 8-án a második csoportmeccsen feszül egymásnak a két csapat.

az ausztrál olimpiai csapat:

Joel Dennerley, James Stanton-French, Richie Campbell, (Nathan Power), George Ford, Joel Swift, Joe Kayes, Rhys Howden, Jarrod Gilchrist, Mitch Emery, Johnno Cotterill, Aidan Roach, Aaron Younger, Tyler Martin

A magyar program az olimpián  (csoportmérkőzések):

Férfiak, csoportmérkőzések:

Augusztus 6., szombat:

9.00 Szerbia–Magyarország (magyar idő szerint: 14.00)

Augusztus 8., hétfő:

13.00 Magyarország–Ausztrália (m. i.: 18.00)

Augusztus 10., szerda:

10.20 Görögország–Magyarország (m. i.: 15.20)

Augusztus 12., péntek:

09.00 Magyarország–Japán (m. i.: 14.00)

Augusztus 14., vasárnap:

20.50 Brazília–Magyarország (augusztus 15., m. mi.: 1.50)

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek