2014 november 25.

Kemény Ferenc hátralép, de továbbra is szemmel tart

Kemény Ferenc, aki jelentős érdemeket szerzett a háromszoros olimpiai bajnok, nagy generáció felfedezésében és felnevelésében, visszavonul.

kemeny

A szövetség utánpótlás-bizottságának vezetésétől két éve visszalépő, 82 éves Kemény Ferenc – Kemény Dénes, a háromszoros olimpiai bajnok férficsapat szövetségi kapitányának édesapja – nem edzősködik tovább, de a fiatalokat változatlanul szemmel tartja. A hazai vízilabdázás legendája a Digi Sport Reggeli Start című műsorában volt Szombathy Pál műsorvezető vendége.

 “Továbbra is átadom a legtehetségesebb fiúknak, lányoknak a Szalay-díjat – csak a pekingi olimpiai csapatban négyen Szalay-díjas található – mondta el a beszélgetés során Kemény Ferenc. – A vízre születni kell, az genetika, de mindenképpen támogatom, hogy az a gyerek is, aki nem igazán tehetséges, az vízben nőjön fel. Mert minden egyéb adottság, tüdőkapacitás, keringési rendszer, a szív, a vízben erősödik meg igazán. Hiszek abban, hogy szabad kezet kell adni mindenkinek, hogy bizonyítson.”

Kemény Ferenc, a medencék világában ismert nevén “Fecsó bá”, beszél többek között Joseph Kayes tálentumáról, az edző felelősségéről, a hazai vízilabda hagyományairól és a jövő tehetségeiről is.

A teljes beszélgetés a videóra kattintva tekintheti meg!

Gy. Zs.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek