2016 október 09.

Kemény Dénes: szívesen folytatnám a munkát

Hamarosan eldől, marad-e Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség élén. A regnáló elnök, erről is, a válogatott riói teljesítményéről és a terveiről is vallott…

Kemeny DenesMTI01

Hamarosan – október 22-én – Tisztújító Közgyűlést tart a Magyar Vízilabda Szövetség. Mint ismeretes, Kemény Dénes újra megpályázza az elnöki tisztséget.  “Egyelőre nem tudok más elnökjelöltről, de ez változhat. A klubok szavazatai majd eldöntik, hogy jó-e a sportágnak, hogy én vagyok az elnök, megvan-e a kellő lobbierőm, hogy kifelé is megfelelően képviseljem a magyar vízilabdát. Az elnökség tagjai tudják, hogy szívesen folytatnám a munkát, mert az elmúlt négy évben kitanultam a szakmát, jobban teszem a dolgomat, mint az elején.” – mondta Kemény az mno.hu-nak adott hosszabb interjúban.

A beszélgetés során szóba került az elmúlt négy éves elnöki teljesítmény is: “Fontos célom volt, hogy kifelé erőteljesen tudjam képviselni a sportágat. Szintén kiemelt feladat volt, hogy a társasági adóból vízilabdára fordítható összeget hasznosan tudjuk felhasználni. Ennek érdekében két dolgot támogattam nagyon: növelni a vízfelületet, vagyis uszodát építeni, és tökéletesíteni a szakemberképzést. Ez alatt nemcsak az edzőképzést értem, hanem a sportvezetőképzést is, melyet a PwC-vel végzünk karöltve. A szövetség állja a tandíj költségeit, az ország bármely vízilabdaklubjából elfogadtuk a jelentkezőket, akik sportvezetői ismereteiket akarták növelni. Ezenfelül ott vannak azok a szabálymódosítások, amelyeket a nemzetközi szövetség, a FINA kezdeményezett, mi pedig élesben kipróbáltuk a Komjádi-kupán. Ők is tesztelték, de azt sem tudom, készült-e erről videóanyag például. Sebaj, mi készítettünk itthon, ebből pedig statisztikai értékelést készítettünk, és elküldtük a FINA-nak. A támadóidőt és a kiállítási időt ez alapján már változtatták is a fiataloknál: előbbit 30-ról 25, utóbbit 20 helyett 15 másodpercre.”

A férfi kapitány tisztségéről a következőket mondta Kemény: “Az új elnökség dönt erről. Tibor szerződése az év végéig szól. A szerződésben rögzített elvárás a világversenyeken elért elődöntő, de amikor Tibor hatodik lett a tavalyi vb-n a férfiakkal, az elnökség nem szeretett volna változtatni, mivel a legjobb tudása szerint dolgozott.” Tegyük hozzá, hogy azt sem lehet tudni, hogy Benedek Tibor, érez-e magában ambíciót a következő ciklusra.

A beszélgetés során a riói teljesítményről és a mai Biros-gáláról is szó esett.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.