2015 augusztus 11.

Kemény Dénes: Az elnökség vélhetően támogatni fogja Merész András lemondását

Szinte biztos, hogy a női válogatottnak új szövetségi kapitánya lesz, a döntésre nem kell sokat várni, hiszen már augusztus 31-én elnökségi ülésre kerül sor.

Kemeny DenesMTI01

(Fotó: MTI)

 

Az M4 Sport7fő vendége volt Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. A beszélgetés apropóját pedig a női válogatott adta. A rosszul sikerült vb szereplés után – 9. lett a csapat – Merész András szövetségi kapitány felajánlotta lemondását.

A műsorban Kemény Dénes többek között elmondta: “Az a csapat, aki jól tud játszani 27, 28 percen keresztül, annak a szakmai stábját nem lehet elítélni. Valami más lehetett a gond, nem tudom. Ez nekem megfordult tavasszal a fejbe, és bánom, hogy akkor nem ültem le, de harc után okos a katona. Most viszonylag kész helyzet előtt vagyunk, mert egy kilencedik hely után lemondó szövetségi kapitány elképzelését az elnökség vélhetően támogatni fogja. – a műsorvezető, Mezei Dániel kérdésére, miszerint elképzelhető-e, hogy Merész András marad a helyén a szövetség elnöke, így válaszolt – Szerintem nem örülne neki. Valami olyan hatás kell a lányoknak, hogy Kikaphatnak az amerikaiaktól, egy jobb csapattól, de a nyerhető meccseket nem rontsák el.”

A műsorban Merész András is megszólal, aki elmondta, hogy egyrészt azért ajánlotta fel a lemondását, mert úgy gondolja, hogy következmények nélkül nem lehet kilencedik egy magyar válogatott egy világeseményen, másrészt, mert elfáradt a kapcsolat a csapat és közte. A bizalom, a hit és a közös munka nagyon megfáradt. – majd így fejezte be a szakvezető – “Titkon abban reménykedem, hogy el is fogadja majd az elnökség ezt a lemondást. Azt tartom jó megoldásnak, hogyha valaki más csinálja a további munkát. A mór megtette a kötelességét, a mór mehet.

Az már biztos, hogy augusztus 31-én már elnökségi ülés lesz, vélhetően nem írnak ki pályázatot a posztra, hanem az idő rövidsége miatt, – januárban már Eb-t rendeznek – fel fognak kérni valakit. Az uszodai zuhanyhíradók szerint vannak már jelentkezők.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek