2020 december 08.

Keddtől az olimpiai szintekért is versenyeznek Kaposváron

Keddtől szombatig Kaposváron rendezik az úszók olimpiai kvalifikációs országos bajnokságát, amelyet márciusról halasztottak el.

MTI Fotó: Kovács Tamás / archív

A sportág képviselői számára ez az idei csúcsesemény, mivel a koronavírus-járvány miatt minden nagy nemzetközi versenyt töröltek vagy elhalasztottak, így a budapesti Európa-bajnokságot is.

A döntőket a tokiói olimpiai programhoz igazodva ezúttal délelőtt rendezik meg, míg az esti programban az előfutamokra kerül sor.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke az M4 Sport hétfői, Sporthíradó című műsorában elmondta, 306-an indulnak az eseményen, amelyen elsősorban azt szeretnék megtudni, hol tartanak a felkészülésben a versenyzők. Hozzátette, ezzel együtt bízik benne, hogy lesz olyan úszó, akinek sikerül olimpiai szintet teljesítenie.

A zárt kapus viadalon szigorú egészségügyi protokoll lesz érvényben, a szokásos testhőmérséklet-mérés, maszkhasználat és kézfertőtlenítő pontok mellett, a biztonság érdekében nem lesznek éremátadó ceremóniák, a futamokra pedig zsilipszerűen engedik majd a versenyzőket. Wladár Sándor megjegyezte, a nemrég rendezett serdülő és ifjúsági országos bajnokságon gond nélkül működött már a rendszer.

Az ob legnagyobb hiányzója Hosszú Katinka lesz, a háromszoros olimpiai bajnok vasárnap jelentette be, hogy nem vesz részt az eseményen, mert az olimpiához való felkészülésben most inkább edzésre van szüksége. Wladár Sándor ezzel kapcsolatban elmondta, elfogadják a klasszis döntését, és támogatják, hiszen ő pontosan tudja, mit kell tennie a sikerhez.

Az M4 Sport szerdától a délelőtti döntőket élőben közvetíti, a délutáni előfutamokat a szövetség online stream segítségével teszi elérhetővé.

(MTI-uszosporrt.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek