2017 január 23.

Berta József: több van a csapatban

Eddig nem jött ki a lépés – mondta oldalunknak idősebb Berta József, a Kaposvár másodedzője. Az eddig eredmények ellenére, azonban bizakodóak a somogyi csapatnál, bár most sincsen könnyű helyzetben a gárda…

kaposvar201701

Kaposváron nem egyszerű a helyzet, de bizakodnak (Fotó: kapospolo.hu/facebook)

Kilenc ponttal áll a Kaposvár a férfi Ob I-ben 11. forduló után a B-csoportban. Az eddigiekről egy gyorsjelentést kértünk idősebb Berta Józseftől, a somogyi együttes másodedzőjétől.

6-1-es első negyeddel bekezdtetek a Tatabánya ellen. Hogyan lehet, így kezdeni egy mérkőzést?

B. J.: Jó kérdés. Mindenképp meg szerettük volna nyerni a találkozót. A fiúk odatették magukat, annak ellenére, hogy sokan betegséggel küzdöttek a csapatból valamint Szécsi Zoltán (a vezetőedző – a szerk. megjegyzése) el volt tiltva és Sántavy Máté is. Nagy akarással játszottak a srácok. Jól játszottunk, jól lőttünk, kijött a lépés. Nem mindegy, hogy a későbbiekben hány pontot viszünk a középszakaszba, és ezután pedig, hogy kezdjük a rájátszást.

– Következő mérkőzésen, az UVSE ellen tovább lehet gyűjtögetni a pontokat?

B. J.: Igen, de nem egyszerű a helyzetünk. A mai edzésen is kis csoportos foglalkozást kell tartanunk, hiszen hat betegünk is akadt. Tóth Kristófot pedig sérvvel műtötték, ő még mindig nem áll rendelkezésünkre. Szécsi Zoltán már ott ülhet a következő meccsen a kispadon, míg Sántavy Mátét három meccsre tiltották el. Az UVSE ellen is mindenképpen szeretnénk nyerni. Nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen sokan megszenvedtek már az otthonukban.

– Felteszem, az alapszakasz hajrájában sem lesz könnyebb a helyzete az együttesnek.

B. J.: Az UVSE után az Egert fogadjuk, majd a Fradihoz látogatunk, ahová nem feltett kézzel fogunk utazni. Az az igazság, hogy nem jött ki még igazán a lépés a szezon során, talán az elmúlt fordulóban a Tatabánya ellen. Több van a csapatban jóval, mint, ami eddig produkált. Előbb utóbb ki kell jönnie a jó játéknak, nemcsak az elmúlt szombati meccsen. Nyolcba szerettünk volna mindenképpen kerülni. Sajnos úgy jött ki a lépés, hogy sérülések, betegségek hátráltatták a csapatot.

(vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek