2016 október 06.

Kaposvár továbbra is a vízilabda mellett

Jelentős összeggel támogatja a város a vízilabda klubot.

kaposvar201610

Kaposváron nagy segítséget kapott a klub (Fotó: Kaposvári Vízilabda Klub/facebook)

Kaposvár 43 millió forinttal segíti a helyi vízilabdaklubot a 2016/17-es idényben, a tavalyival megegyező támogatásról szóló szerződést Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester és Dobos Pál klubelnök szerdán.

A dokumentum szerint a Kaposvári Vízlabda Klub ezen felül ötmillió forintot kap, ha élvonalbeli férfi csapata az első hatban végez a bajnokságban és kétmillió forintot, ha bejut a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

Szita Károly az eseményen hangoztatta: az önkormányzati támogatás célja nemcsak a vízilabdázók sikeres szerepléséhez szükséges feltételek megteremtése, hanem az is, hogy a fiatalok, a következő generációk egészségesebbek legyenek. Jelezte, ezért tervezi a város egy 50 méteres versenyuszoda építését.

Felidézte: Kaposvár újkori történetének első hivatalos vízilabda-mérkőzését 1912-ben játszották, vízipóló szakosztály pedig 1920-ban, a Kaposvári Turul Sport Egyesület keretein belül jött létre a városban. Hangsúlyozta, hogy a később önállóvá vált és többször újjászervezett kaposvári vízilabdát olyan kiválóságok fémjelzik, mint Adorján József edző, Csík Ferenc olimpiai bajnok és Lengyel Árpád olimpiai bronzérmes úszó, Győrffi Endre, az 1948-as londoni ötkarikás játékokon ezüstérmes magyar válogatott kapusa, Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok, ma a klub férficsapatának edzője, s mások mellett Király Róbert, a 2009-es siketlimpia aranyérmese.

Dobos Pál arról beszélt, hogy a Kaposvári VK-nak mintegy 200 igazolt sportolója van, a várossal példaértékű az együttműködésük, az új uszoda pedig alkalmas lesz nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is.

Az 1999 óta működő Kaposvári VK 2011-ben, az ob I/B megnyerésével jutott fel az élvonalba, ahol 2014/15-ben a hetedik, a 2015/16-os idényben a tizenegyedik helyen végzett. A csapat a 2013/14-es Magyar Kupában a harmadik helyet szerezte meg.

A klubot ma Szécsi Zoltán mellett a világbajnok Varga II. Zsolt és a két évvel ezelőtt U18-as vb-győztes csapat tagja, Tóth Kristóf is erősíti.

MTI / vizipolo.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek