2015 augusztus 30.

Női kapitányi keringő: Sok a kérdőjel

Holnap a Magyar Vízilabda-szövetség elnökségi ülést tart. Az egyik, és a legfőbb kérdés, immár hetek óta ismert.: Ki követheti Merész Andrást a női szövetségi kapitányi poszton?

A nyári Európa-bajnokság után újra tétmeccsen a női válogatott (Fotó: Vizipolo.hu)

Női válogatottunk kapitányra vár? (Fotó: Vizipolo.hu)

Új kapitány a láthatáron

Minden bizonnyal új női szövetségi kapitányt választ holnap az MVLSZ elnöksége. Mint ismeretes a sikertelen vb szereplés után Merész András felajánlotta lemondását. Ha ezt hétfőn elfogadják a szövetség előljárói új szakember kerülhet öt év után a szakág élére. Ezt támasztja alá, Kemény Dénes hetekben adott nyilatkozatai, az M4 Sport-nak és a Sport TV-nek is elmondta, hogy az idő rövidsége miatt nem fognak kiírni pályázatot, hanem fel fognak kérni valakit a poszt betöltésére. Így akár már holnap meg lehet az új szakember.

Az esélyesek

Amióta a vb-nek vége, elkezdődtek a találgatások, vajon ki lenne a legjobb Merész András utódjául? Információnk szerint Bíró Attila a legesélyesebb a posztra. A szakember a nyáron Új-Zéland női szövetségi kapitánya volt, de dolgozott a Fradinál, és volt az OSC vezetőedzője is. Nem mellesleg Kemény Dénes mellett, mint másodedző is tevékenykedett a férfiválogatottnál. Märcz Tamás is jelölt lehet, a BVSC férfi csapatának trénere, a nyarat a női válogatott segítőjeként töltötte, de Fekete Szilveszter is képbe kerülhet, aki a Kaposvár férfi csapata előtt, hat évig irányította a brit női válogatottat. Az is benne van a “pakliban”, hogy meglepő eredményt hoz a holnapi elnökségi, és váratlan döntés születik. Mindenesetre 24 óra múlva már okosabbak leszünk.

A közeljövő terhei

Bárkit is választanak az MVLSZ előljárói, nem lesz sok ideje, hiszen már októberben kezdődik a világliga selejtezője, de, ami ennél is fontosabb januárban már Európa-bajnokságot játszik a válogatott, aminek az első helye olimpiai kvótát ér. Ha nem sikerül megnyerni a belgrádi tornát, akkor tavasszal Hollandiában rendeznek egy tornát, melyen az első három együttes juthat ki Rióba. Maradjunk annyiban, az egyik feladat nehezebb, mint a másik.

Sz. B.

Kapcsolódó cikkek