2016 november 20.

Kapás Boglárka gyulladt foggal is úszott az egyeteméért

A szokásoknak megfelelően válogatottak sora, köztük olimpiai érmesek, így Cseh László és Kapás Boglárka is indult az egyetemisták és főiskolások országos úszóbajnokságon, a Tüskeuszodában. kapás

Tizenhat felsőoktatási intézmény csaknem 200 hallgatója vett részt a szombati eseményen, jóval többen, mint az elmúlt esztendőkben bármikor – írta beszámolójában a sportági szövetség.

Az ob-n, amelyet Kiss Ádám professzor, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség elnöke nyitott meg, Kapás Boglárka a viadal miatt péntekre átrakott kemény edzés után, begyulladt bölcsességfoggal is vállalta a szereplést.
“Ezután megyek a fogamat megnézetni, remélem, találunk valami megoldást, mert nem szeretném, ha a decemberi rövidpályás világbajnokság idején jutnánk el oda, hogy ki kelljen húzatni” – mondta az ELTE pszichológia szakos hallgatója, aki így is simán nyert 400 méter gyorson, és még a számára kissé idegen számokban is kifejezetten jól teljesített, mivel győzött 100 méter pillangón is, míg 100 méter gyorson dobogón végzett.

Cseh László az első “őszi” győzelmét ünnepelhette, hiszen azok után, hogy a rövidpályás országos bajnokságon kétszer is milliméterekkel maradt le a pillangószámokban, most a sprintszámokban is akadt nála jobb – 50 méter gyorson a győri specialista Takács Krisztián, 100 méter gyorson és 100 méter háton a kőbányás, most a Károli színeiben induló Telegdy Ádám, míg 100 méter pillangón a TF-es Pulai Bence. Ugyanakkor 200 méter vegyesen a BME-t képviselő Cseh lett a legjobb.

“Egyre jobban esnek az edzések, múlt héten még nehezen csináltam végig egy-egy napot, ezen a héten már nem volt gond, az egyetemi bajnokság pedig felér egy edzéssel, hiszen majdnem az összes számban indulok – mondta a riói olimpiai ezüstérmes. – Őszintén szólva, nem hiányzik most a rövidpályás vébé, túl rövid idő maradt a felkészülésre, olyan eredmények miatt pedig nem akartam kiutazni, amelyek nem méltóak hozzám.”

A Testnevelési Egyetem erős csapattal érkezett, többek között Verrasztó Evelyn, Joó Sára, Sztankovics Anna, Galamb Szimonetta, valamint az egyébként már edzősködő Kutasi Gergely is ott volt a rajtköveken, majd később rendre a dobogón is.

A debreceniek csapatát erősítő, a riói olimpián 10 kilométeren induló Papp Márk 400 méter gyorson nyert, amellett részt vett az eseményt záró váltókban is: először 4×100 méter vegyesen, majd az egyetemi bajnokságokat megkoronázó “intézményi” 10×50 méteres gyorsváltóban. Ez utóbbit a TF nyerte minimális, 3 tizedmásodperces különbséggel a BME előtt.

MTI

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek