2015 december 17.

Kapás Boglárka az Újpestben versenyez tovább

Tizenhét év után elhagyja nevelőegyesületét, a BVSC-t Kapás Boglárka világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok úszó. A 22 éves versenyző az M4 Sportnak szerdán elmondta, hogy az Újpest színeiben folytatja pályafutását.kapás

“Igazából annyi történt, ami már előtte több sportolóval, úszóval is – ugye tavaly például Bernek Petivel és Cseh Lacival is -, hogy egyszerűen szükségem volt a változásra, változtatásra” – fogalmazott az úszó. “Kezdtem belefásulni abba, hogy minden nap ugyanoda megyek, ugyanabba a medencébe ugrok. Tizenhét évet úsztam a BVSC-ben, azt éreztem, hogy elmegy a kedvem, muszáj egy kicsit változtatni valamin.”
Kapás hozzátette, hogy az UTE-ben fog készülni az olimpiai bajnok Gyurta Dánielt is edző Virth Balázs és Kovácshegyi Ferenc irányításával.
“Remélem, az olimpián látszódni fog, hogy tényleg egy új erő van bennem” – nyilatkozta Kapás, aki szerint biztosan van abban kockázat, hogy nyolc hónappal a riói ötkarikás játékok előtt vált klubot. Ugyanakkor bízik abban, hogy a változás nagyon sok impulzust ad neki, aminek meglesz az eredménye. “Igazából már annak is nagyon örülni fogok, ha ettől az új környezettől több kedvem lesz lejárni edzésre, mert most azt hiányoltam itt a vége fele nagyon.”
Ami a legjobb eredményeit illeti, a kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok Kapás Boglárka a felnőttek között a 2015-ös kazanyi világbajnokságon bronzérmes volt 1500 méter gyorson, a 2012-es debreceni Európa-bajnokságon – két bronz mellett – nyert 800 méter gyorson. Rövidpályás Eb-ken a 2010-es ezüst mellé az idei, izraeli kontinensviadalon egy-egy második és harmadik helyezést szerzett.

MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek