2014 március 11.

Junior válogatott: Tóth Kálmán lett Horkai György segítője

Horkai György a junior válogatott szövetségi kapitánya maga mellé Tóth Kálmán kérte fel másodedzőnek, miután Varga Zsolt pár hete döntött úgy, hogy csakis a Fradira kíván koncentrálni.

2013 Komjadi kupa donto07
Varga Zsolt bejelentése után, Horkai György megtalált a Fradi edzőjének utódját, Tóth Kálmán személyében. Az egri utánpótlásban dolgozó szakember, mint mondta óriási megtiszteltetést ez a kinevezés számára. A hevesi alakulatokkal több kiemelkedő eredményt ért el az utánpótlásban, hiszen elég csak a mostani Komjádi Kupára gondolnunk, mikor hetedik alkalommal döntőzött csapata.

Tóth Kálmán az waterpolo.hu-nak: ‘Diplomatikusan hangzik, de tényleg szívből jön, amit mondok: nagy öröm és megtiszteltetés, hogy a válogatott mellé kerülhettem. Nagy kihívás, minden edző álma egy ilyen feladat. Külön öröm, hogy a kapitány vidéki edzőként választott ki. Mindig is tiszteltem a Horkai-féle vonalat, iskolát, örülök, hogy rám gondolt’ – majd így folytatta – Azt hiszem, kevesen ismerik nálam jobban a 95-ös, 96-os, 97-es korosztályt. Még serdülőként kezdtem el foglalkozni a 95-ösökkel itt Egerben, ahol nagyon jó kis társaság jött össze. Rengeteg közös csatánk volt a mostani bő válogatott keret tagjaival, akiket természetesen ellenfélként megismerhettem. Végigkövettem a pályafutásukat, akár az egriekéről, akár a többiekéről van szó. Nemes feladat lesz velük közösen dolgozni.’Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.