2016 május 07.

Jön a várva várt döntő

A Szolnok megtartaná a pályaelőnyét, az Eger meglepné a címvédőt.

Eger, 2015. december 13. Az egri Szivós Márton (elöl) a férfi vízilabda Magyar Kupa döntõjében vívott ZF-Eger - Szolnoki Dózsa-Közgép mérkõzésen az egri Bitskey Aladár uszodában 2015. december 13-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kis túlzással, mióta elkezdődött a bajnokság erre a napra várnak a vízilabda szerelmesei. A Szolnok és az Eger harmadszor csap össze a fináléban. Az eddigi döntőkben a hevesieknek hibátlan a mérlegük. Bár tavaly az OSC ellen a Szolnok hosszú idő után lett ismét bajnok és most is Cseh Sándor együttese az esélyesebb, láttunk már rá példát, hogy az Eger meg tudta lepni ellenfelét, akár a Magyar Kupa fináléjára is gondolhatunk.

A két tréner bizakodó a mai találkozó előtt. “Felkészültünk a párharcra – mondta Cseh Sándor a Szolnok mestere. – Mindenki a fedélzeten, optimistán várjuk a döntőt. Nálunk a pályaelőny, de ez az első meccsen lehet teher is, hiszen a játékosok idegesebbek, görcsösebbek lehetnek. Próbálom erre felkészíteni a csapatot, arra, hogy ne ijedjünk meg, ha az elején egy kicsit döcögősebb lesz a játékunk. A lényeg azonban a győzelem a nyitányon.” – fejezte be a klub honlapjának.

A Szolnok és a Recco egy lépéssel az európai mezőny előtt van, ezt badarság lenne nem beismerni. – kezdte az Eger edzője, Dabrowski NorbertSzemély szerint azért nem keseregtem a Rijeka elleni döntetlen után, mert tudom, hogy a kupában egyszer, bárkit el lehet kapni, tehát ott van esélyünk. A bajnoki döntőben viszont háromszor kell megvernünk a Szolnokot, ahhoz, hogy bajnokok legyünk. Ez már sokkal nehezebb történet, de nem reménytelen. Gondolkodtam rajta, hogy elmondjam-e, de végül is: az a tervünk, hogy rögtön az elején, ráadásul saját otthonukban kell lerohannunk őket. Ha mindjárt az első meccsen győzünk, úgy van a legnagyobb esélyünk.” – zárta az egrivizilabda.hu-nak a szakvezető.

A mérkőzés 16.30-kor kezdődik, a többi párosításról itt írtunk…Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek