2016 május 15.

Jön a döntő második mérkőzése

Egerben folytatódik a férfi pólóbajnokság döntője. Az Eger egyenlítésre készül, a Szolnok a második győzelmére.

Szolnok, 2016. május 7. A szolnoki Mezei Tamás (k) és az egri Szivós Márton (j) a férfi vízilabda ob I döntõjének elsõ mérkõzéseként vívott Szolnoki Dózsa-Közgép - ZF-Eger találkozón a szolnoki Vízilabda Arénában 2016. május 7-én. MTI Fotó: Bugány János

MTI Fotó: Bugány János

A finálé első meccsén 9-6-ra győzött a Szolnok, így az Egernek ma egyenlítenie kell, ha nem akar nagy hátrányba kerülni.

Nagyon bízom benne, hogy telt ház, gigászi küzdelem, s egri győzelem.” – kezdte Dabrowski Norbert a hevesiek edzője, mikor a “forgatókönyvről kérdezték” –  Az előbb említettek miatt is nagyon fontos ez nekünk. Mert a harmadik meccsre éppen hogy hazaérünk Athénból. Nem mehetünk Szolnokra két vereséggel, még akkor sem, ha tudjuk, hogy nem egyszer fordult már elő a kettő nulláról való fordítás. A Bitskeyben azért nem szoktunk kikapni, s most sem fogunk. Meg egyébként is: Babos Timi is szetthátrányból győzött, még ha még oly sánta is a hasonlat… – fejezte be az egrivizilabda.hu-nak.

Cseh Sándor a vendégek mestere óvatosan fogalmaz: – Sem abból nem szabad kiindulnunk, hogy 1-0, sem abból, hogy az első meccset magabiztosan nyertük, holott ugye az utóbbiból következik az előbbi állítás.  Annyi történt csupán, hogy megnyertük az első hazai meccset, ebből pedig az következik, hogy egy meccsel kevesebbet kell nyernünk már. Teljesen más lesz a vasárnapi meccs, az biztos. Szokatlan hetünk van, nem csak nekünk, hanem az Egernek is, hiszen nem nagyon volt olyan, hogy a döntő első és második meccse között több mint egy hét telik el. Nem tudom, hogy ezt az állapotot ki tudja jobban meglovagolni. Amelyik csapat nyeri az első meccset, az nyilván szeretne lendületben maradni, míg a vesztesnek jól jöhet az, hogy rendben, szakadjatok ki néhány napra ebből a közegből, aztán új élményekkel feltöltődve készülünk a második meccsre. Tényleg nem tudom megmondani, hogy ilyen előzmények után melyik csapat pörög fel jobban.

Ma mindenesetre  meglátjk, hogy az Egernek sikerül-e egyenlíteni vagy a Szolnok 2-0-ra elhúz.

Férfi Ob I, döntő: (második mérkőzés)

Május 15.:

20.30  ZF-Eger – Szolnok-Dózsa KÖZGÉP (M4 Sport, élő)

Az egyik fél három nyert mérkőzéséig tartó párharc állása, 1-0 a Szolnok javára.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek