2015 március 10.

Jesus Martín, a Barceloneta edzője: “Az Eger a csoport egyik favoritja”

A Bajnokok Ligája címvédője, a Barceloneta a magyar bajnokságban jelenleg második A-Híd OSC csapatának vendégszereteté élvezi. Ennek keretében hétfőn és kedden edzőmeccset játszik a két csapat, közösen edzésen vesz részt. A vizipolo.hu a hétfő esti gyakorlás előtt rövid interjúra kérte Jesus Martínt, a spanyolok szakvezetőjét.

DSCN0728

Igazán remek munkát végez a 14-szeres, jelenleg is bajnoki címvédő CN Atletic-Barceloneta csapatával Jesus Martín. A spanyol klub 2013-ban a harmadik lett a férfi vízilabdázók Bajnokok Ligájában, tavaly azonban, hazai pályán megnyerte a legrangosabb klubtrófeát Martín irányításával. A Barceloneta jelenleg Budapesten, az OSC uszodájában edz. A két klub közös gyakorlása előtt rövid beszélgetésre kértük fel a mestert, a tolmácsolásban a spanyol együttes magyar idegenlégiósa, Szirányi Balázs segített nekünk.

– Miért az OSC-t választották edzőpartnernek?

– Több tervünk is volt – mondta el Jesus Martín.– Szóba került, hogy vendégül látjuk Barcelonában a Reccót, aztán volt olyan elképzelés, hogy a Radnicski utazik ki hozzánk, végül Budapestben maradtunk. A magyar főváros kézenfekvő volt, Szirányi Balázs kapcsolatai révén könnyen meg tudtuk szervezni az utat. Budapest legjobb csapata pedig az OSC, így kerültünk most ide.

– Nehezen indult a szezonjuk, botladoztak a Bajnokok Ligája csoportkörében, illetve a spanyol bajnokságban is összeszedtek négy pontnyi hátrányt a Terrassával szemben. Az utóbbi időben azonban beindult a gépezet, sorra nyerik a meccseket.

– Sok nehézségünk volt a szezon első felében, sérülések hátráltatták a felkészülést, illetve olyan válogatottbeli kötelezettségekkel kellett szembenézünk, amikkel tavaly nem. Mostanra azonban kezdünk összeállni, így bízhatunk a címvédésben

– Egy csoportban vannak az Egerrel, odahaza döntetlent játszott a két csapat. Hogy látja a magyarok esélyeit?

– Nagyon jó csapat az Eger, nagyon jó játékosokkal, mindenképpen a csoport egyik favoritjának számít, a Recco mellett.

Gy. Zs.

 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek