2015 november 27.

Januárban Budapesten adja át a FINA az év legjobbjainak járó díjakat

Január 30-án Budapesten rendezi szokásos éves díjátadóját a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FIFA), amely ezen az eseményen jutalmazza az égisze alá tartozó hat sportág (úszás, vízilabda, műugrás, óriás-toronyugrás, nyíltvízi úszás, szinkronúszás) legjobbjait.uszas

Az eseményt tavaly első ízben rendezték meg, a magyarok számára különösen emlékezetes volt a dohai gála, ugyanis 2014 legjobb női úszója címet Hosszú Katinka nyerte el. A mostani ünnepségre január 30-án, a Hotel InterContinentalban kerül sor. A szavazás lebonyolítására az idén is a magyar szerkesztésben megjelenő FINA Aquatics World Magazine a hivatott – tájékoztatta a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) csütörtökön az MTI-t.
Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke, a FINA alelnöke elmondta, hogy a négynapos program számos fontos eseményt vonultat fel, többek között ülésezik a FINA végrehajtó bizottsága, a Büro.
“A megannyi hangsúlyos téma közül kiemelkedik, hogy eldől, ki rendezheti meg a 2021. évi FINA-világbajnokságot – amelyet eredetileg Magyarország nyert el. A látogatás kapcsán pedig már több ország jelezte, hogy élve a lehetőséggel meg akarják tekinteni a majdani színhelyeket és a szállodákat. Mindez módot ad arra, hogy a vb szervező-bizottsága közvetlen kapcsolatba kerüljön a világbajnokságon résztvevő küldöttségek vezetőivel” – mondta Gyárfás Tamás.
A 17. FINA-világbajnokságot 2017. július 15. és 30. között rendezik Budapesten és Balatonfüreden.

MTIHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek