2014 november 30.

Jakabos Zsu döntőket vár Dohában

Sportpályafutása eddigi legnehezebb évének lezárására készül a három olimpiát is megjárt Jakabos Zsuzsanna. A Győri Úszó Sportegyesület kiválósága négy számban (50 m gyors, 50 m pillangó, 100 m pillangó, 400 m vegyes) áll rajthoz a dohai rövid pályás világbajnokságon, ahol döntős helyezéseket vár el magától.

zsu

“Nem hittem volna, hogy a tavaly októberi vállműtétem után jó egy évre lesz szükség ahhoz, hogy újra olyannak érezhessem magamat, mint korábban, vagy talán még annál is jobbnak – nyilatkozta a Telekom Sporthír Szolgálatnak a 25 esztendős sportoló. – Minden orvosi tanácsot megfogadtam, több gyógymódot is kipróbáltam, miközben szorgalmasan látogattam a gyógytorna foglalkozásokat is, de rá kellett jönnöm, hogy a rehabilitáció folyamatát így sem lehet lerövidíteni. Óriási hátrányt kellett behoznom, szinte a semmiből hoztam fel magamat. A türelemjátéknak viszont most már vége, és lassan azt is elfelejthetem, hogy tavasszal, sőt, még a nyár elején is milyen sötéten láttam a jövőmet. Az igazat megvallva csak a berlini Európa-bajnokság előtti nemzetközi versenyeken sikerült teljesen fájdalom nélküli és összeszedett úszással elhessegetnem a félelmeimet. Utólag is köszönet Erdélyi Gábor doktor úrnak, aki teljesen rendbe tette az évek múlásával egyre inkább fájó és már-már használhatatlan vállamat. A műtét után értesültem arról, hogy cseppet sem volt könnyű dolga.”

Zsu már azt is sikerként könyvelte el, hogy a magyar válogatott tagjaként részt vehetett a berlini Európa-bajnokságon. Az csak tovább tetézte a boldogságát, hogy 200 méter pillangón a negyedik helyen végzett, és bronzérmet nyert a 4 x 200-as gyorsváltó tagjaként. “Soha nem örültem úgy egy majdnem érmet érő negyedik helynek, mint Berlinben. Mint ha egy nagyon magas csúcsra jutottam volna fel. Az óta hiszek újra abban, hogy jövőre a kazanyi világbajnokságon is ott lehetek, és elkezdhetek foglalkozni a negyedik olimpiai szereplésem gondolatával.”

Rutinos rövid pályás versenyzőnek számít, hiszen 2010-ben az eindhoveni “kismedencés” Európa.bajnokságon 200 m pillangón és 400 m vegyesen is felállhatott a dobogó legfelső fokára. A legutóbbi rövid pályás világbajnokságon pedig sorozatban három döntőben is negyedikként ért célba. “Nem ismerem a dohai szereplőgárdát, így csak annyit mondhatok, hogy valószínűleg a 400 vegyesen érhetem el a legjobb helyezést” – hangsúlyozta Jakabos Zsuzsanna, akinek az egyik karácsonyi ajándéka az lehet, hogy december 17-től már az új győri uszodában versenyezhet és folytathatja a felkészülését.

 

Fotó: Szaka József

V. A.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek