2015 augusztus 16.

IX. Darko Cukic emléktorna: Magyarország ezüstérmes

Ragos tornának adott otthont Kragujevác. Magyarországot a 2000-es korosztály képviselte, a srácok egészen a döntőig meneteltek, ahol Montenegró útjukat állta.

darkocukic magyarorszag2015

Minden évben megrendezik a Darko Cukic utánpótlás  emléktornát, ez idén sem volt másképp, mikor a 2000-es korosztály küzdött meg Kragujevácon.

A magyar együttes a franciák, az ausztrálok és a szlovákok ellen könnyen vette az akadályt, az USA és Horvátország ellen már nehezebben, de az öt meccséből, ötöt megnyert, egyedül a hatodikon, a szerbek ellen kapott ki két góllal. A csoportkörben körbeverés alakult ki, így a gólkülönbségek döntöttek, ami a magyar együttesnek volt a legjobb. Ezek után jöhetett a döntő, a montenegróiak ellen, amit két góllal elvesztett a csapat, így ezüstérem lett a jutalma a srácoknak.

A döntőben: 

Montenegró – Magyarország 8-6

A IX. Darko Cukic emléktorna végeredménye: 1. Montenegró, 2. Magyarország, 3. Szerbia, 4. Olaszország, 5. Horvátország, 6. Törökország, 7. USA, 8. Németország, 9. Szlovákia, 10. Grúzia, 11. Ausztrália, 12. Bulgária, 13. Franciaország, 14. Szingapúr.

Az ezüstérmes magyar válogatott tagjai:  Grieszbacher Márk, Lampert Márk – Melegh Milán, Tóth Gyula, Dala Döme, Rádli Rajmund, Pető Attila, Konarik Ákos, Szieben László, Baksa Benedek, Fodor Olivér, Fekete Gergő, Turcsányi Ákos, Szőke Benedek, Katona Gábor, Schmölcz Norman. Szövetségi edző: Horváth János

Csoportmérkőzések:

Magyarország – Horvátország 8-5

Magyarország – Franciaország 20-7

Magyarország – Szerbia 10-12

Magyarország – Ausztrália 17-4

Magyarország – USA 17-14

Magyarország – Szlovákia 14-8

A magyar csoport végeredménye: 1. Magyarország 15 pont, 2. Szerbia 15 pont, 3. Horvátország 15 pont, 4. USA 7 pont, 5. Szlovákia 6 pont 6. Ausztrália 4 pont 7. Franciaország 0 pont.

Sz. B.

Fotó: facebook

Kapcsolódó cikkek