2016 szeptember 09.

Ismét rekordot döntött a BVLSZ!

Szezonról szezonra egyre több csapat nevez be a Budapesti Vízilabda Szövetség által rendezett bajnokságokba. Ez idén sem volt másként, ismét rekordot döntött a BVLSZ. 

bvlszdonto01

Egyre népszerűbb a BVLSZ által rendezett bajnokságok (fotó: vizipolo.hu/archív)

A tavalyi évben 133 csapat választotta a Budapesti Vízilabda Szövetség (BVLSZ) által kiírt bajnokságokat, most ez a szám a százhatvanat is átlépte. Egészen pontosan 161 csapat nevezett.

BVLSZ logoPázmányi Gábor a BVLSZ elnöke oldalunknak: “Számunkra ez egyértelmű dicsőséget jelent és hoz, és talán minden véleménynél ékesebben ez a tény, a számok minősítik legjobban Szövetségünk munkáját. Újabb és újabb, távolabbinál-távolabbi csapatok is beneveznek bajnokságainkba, – és “sajnos” nem a saját a Regionális-bajnokságaikat erősítik – mint például Győr, Sopron, Szombathely, Kaposvár (a teljesség igénye nélkül) vagy éppen Debrecen! Szerintem ez a legobjektívabb elismerése a munkánknak. A tárgyilagosság kedvéért azt is hozzá kell tennem, hogy a TAO pályázatnak köszönhetően évről-évre alakulnak új egyesületek, körülbelül tizenöt/húsz, és nyilvánvalóan ez is közrejátszik ebben az egyre növekvő számban. Kiemelném, hogy a legalacsonyabb korosztályú gyermek bajnokságainkba nevez és indul a bajnokságainkban évről-évre progresszív módon növekvő számú csapat. A tavaly kísérleti jelleggel – 8 csapat részvételével – elindított Budapest Baby Bajnokságban idén már 14 csapat adta le nevezését. A leány bajnokságunk is megerősödött, itt is több csapat jelentkezett. Mindezekből látható, hogy valóban komolyan, hatékonyan és igen aktívan kivesszük a részünket a rendkívül fontos utánpótlás nevelésből, de hozzáteszem, ez vállalt feladatunk is. Kiemelném még, hogy a Senior Bajnokság idén is folytatódik, és a Felnőtt Bajnokságunkba is – a tavalyinál több – 23 csapat adta le nevezését.”

A százhatvanat meghaladó számban, nincs benne a kupákba jelentkezett csapatok száma. Mint ismeretes minden szezon a legkisebbnek rendezett eseményekkel kezdődnek. Az elmúlt hétvégén lezajlott a Brandi-kupa, pár nap múlva pedig a Somóczi-kupával robog tovább a BVLSZ.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek