2017 április 05.

Ismét csúcson a Fradi – Euro Kupa-győztes a zöld-fehér együttes (képgaléria)

Az Euro Kupa döntőjének második meccsén döntetlent ért el a Ferencváros a Nagyvárad ellen, de így is megmaradt az első meccsen elért hatgólos előnye, így megnyerte a másodikszámú európai kupát.

FradiEuroKupa49

Az örömittas Fradi (Fotó: Kertész Gábor)

Hatgólos előnnyel kezdhette meg a Ferencváros az Euro Kupa döntőjének visszavágóját. A zöld-fehér együttes 12-6-ra nyert Nagyváradon az első meccsen. A megnyugtató előny azonban nem szabadott, hogy elkényelmesítse a játékosokat és a stábot. A vezetőedző, Varga Zsolt a napokban arról beszélt, hogy a kiegyensúlyozott és a fegyelmezett játék Euro Kupa serleget érhet.

Írni sem kell, megtelt a Fradi uszodája. A közönség a játékosok bemutatása után a Himnuszt is elénekelte.

Az első gólt és a másodikat is Madaras lőtte. Mindkettőt fórból. A balkezes klasszis gyönyörűen tette el Pijetlovics mellett illetve fölött a labdát, 2-0. A zöld-fehér együttesnél a védekezés is jól működött, a Nagyvárad nem jutott lövésig. A negyed végeztével már 3-0-ra hízott a hazai csapat előnye, hiszen Avramovics is betalált. A második nyolc percben közelebb ért a nagyváradi gárda. Radjen, majd Georgescu lőhetett tisztán, 3-2. A közte egy megmaradt a negyed végig is, 4-3 volt a forduláskor.

FradiEuroKupa38

Egy ismerős is feltűnt a lelátón, a Fradi legendás kapusa, Ambrus Miklós is a sorok között ült, Tokió (1964) olimpiai bajnoka láthatóan nagy izgalommal nézte a meccset. A harmadik nyolc percben előbb elhúzott a Fradi –  6-3-ra is ment – aztán visszajött a meccsbe a Nagyvárad, elsősorban könnyű gólokkal, 6-5. Az utolsó negyedben már a közönség 5 perccel a vége előtt skandálta a kupagyőztest rigmust. Diaconu a hajrában 6-6-ra módosított az állást, és a végén még egy-egy gólt láthatott a nagyérdemű.

A Ferencváros tizenkilenc év után nyert ismét nemzetközi kupát, akkor a KEK-et nyerte meg, egy évvel korábban pedig az Újpesttel szemben maradt alól az Euro Kupa elődjében, a LEN Kupában.

Euro Kupa döntő, visszavágó: 

FTC-PQS Waterpolo – Digi Nagyvárad 7-7 (3-0, 1-3, 2-2, 1-2) (összesítésben 19-13)

FTC: Vogel S. – Avramovics 3, Sz. Mitrovics, Varga Dániel, Szirányi, Madaras 4, Jansik Sz. Csere: Gárdonyi (kapus), Tóth M., Katonás, Marko Csuk, Nyéki, Vogel Simon. Edző: Varga Zsolt

Nagyvárad: G. Pijetlovics – Negrean 3, Pavlovic, A. Cretu, Chioveanu, Diaconu 1, R. Georgescu 1. Csere: Radjen 1, Aszanovics 1, Gheorghe, Remes, Szabo I. Edző: Kádár Kálmán

Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1

Varga Zsolt, a csapat vezetőedzője a vizipolo.hu-nak: Talán az volt a legnehezebb, hogy bármennyire is mondták az elmúlt napokban az emberek, hogy már megvan, nehéz volt válaszolni erre a kérdésre, hiszen, akkor még nem nyertünk semmit. Nehéz volt, hogy ne nyomasszon ez minket, ugyanakkor megmaradjon egy egészséges feszültség, ami ehhez a meccshez kellett, hogy egy jó mérkőzést játszunk. Ebben a pillanatban még megkönnyebbülést érzek, hogy sikerült itthon megnyernünk ezt a sorozatot, ami nagyon fontos a klub számára. Egy ötéves építkezés volt ez, egy nagyon fontos visszaigazolás, hogy jó úton járunk. Nagyon hullámzó volt a teljesítményünk az elmúlt időszakban. Úgy érzem, a legnehezebb pillanatokban is sikerült megkapaszkodnunk és haladni tovább.

Az Euro kupa-győztes Ferencváros csapatának tagjai: 
Marko Avramovics, Marko Csuk, Dőry Farkas, Gárdonyi András, Jansik Szilárd, Katonás Gergő, Madaras Norbert, Sztefan Mitrovics, Nyéki Balázs, Pohl Zoltán, Szirányi Balázs, Tóth Márton, Varga Dániel, Vogel Simon, Vogel Soma
Edző: Varga Zsolt

– Ide kattintva fotógaléria nyílik a meccsről…Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek