2017 április 04.

Ingyen használhatja a világbajnokságra készülő valamennyi sportoló és csapat a nemrég átadott Duna Arénát

Ingyen használhatja a világbajnokságra készülő valamennyi sportoló és csapat a nemrég átadott Duna Arénát, annak érdekében, hogy zavartalan legyen a felkészülés a júliusban kezdődő világbajnokságra.

Budapest, 2017. február 21. A Duna Aréna, a nyári vizes világbajnokság központi létesítménye a helyszínbejárás napján, 2017. február 21-én. Fürjes Balázs, az egyes kiemelt jelentõségû budapesti beruházásokért felelõs kormánybiztos ezen a napon bejelentette, hogy a szerzõdésben vállalt határidõ elõtt és költségkereten belül elkészült a létesítmény. Július 14. és 30. között Budapesten és Balatonfüreden rendezik meg a világbajnokságot. MTI Fotó: Balogh Zoltán

(MTI Fotó: Balogh Zoltán)

A világbajnokság előkészületei – így a Császár-Komjádi és a Hajós Alfréd uszodák felújításai – javában tartanak. A rekonstrukció a tervezett ütemezés szerint halad.

Ennek megfelelően a Császár- Komjádi május végére, a Hajós Alfréd uszoda pedig június közepére készül el, és emellett folyamatos a Duna Aréna terheléses próbaüzeme is. A kialakult speciális helyzetben, a kieső vízfelületek pótlására a sportolói felkészüléssel nem érintett vízfelületek, valamint a megépített ideiglenes mobilmedence az úszásoktatásban résztvevők rendelkezésére állnak a Duna Arénában, az előzetes egyeztetések alapján.

A költségeket a terheléses próbaüzem alatt az üzemeltető viseli.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.