2020 november 30.

Íme, női válogatottunk olimpiai selejtezős kerete

Bíró Attila csapata megkezdte a felkészülést a januári trieszti tornára.

Tizenhét fős kerettel elkezdte a felkészülést női válogatottunk a trieszti olimpiai selejtezőre.

Bíró Attila az mvlsz.hu-n elmondta, a FINA határozottan kimondta, sem az időponton, sem a helyszíneken nem szeretne változtatni, így az eredeti terveknek megfelelően a női selejtező januárban Triesztben, a férfi februárban Rotterdamban lesz. Természetesen hozzátették, a helyzetet befolyásolhatja az egészségügyi helyzet, ugyanakkor semmiképpen sem zöld asztalnál szeretnének dönteni az indulókról. Szóval úgy készülünk, hogy januárban játszunk a tokiói részvételért.”

Szövetségi kapitányunk hozzátette: természetesen a világban kialakult helyzet miatt arra is fel kell készülnünk, hogy változtatunk kell, az érintettek és mi is tudjuk, kik azok, akik, ha úgy alakul, szerepet kaphatnak – mondta a szövetségi kapitány, hozzáfűzve: – A játékosok a klubmérkőzések után egy hét szünetet kaptak, így kezdtük meg a munkát. Tekintettel arra, hogy a Magyar Kupát és a bajnokság első szakaszát is lejátszották a csapatok, a játékosok jó szinten vannak mind fizikálisan, mind taktikai értelemben, ezáltal nem a nulláról kell indulnunk – sőt! A hathetes programan a megszokottak szerint napi két vizes edzéssel, szárazföldi és mentális tréningekkel készülünk. A program még képlékeny, azon dolgozunk, hogy edzőpartnert találjunk – fejezte be a szakvezető.

A női válogatott kerete:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)

Női olimpiai selejtező, Trieszt (2021. január 17-24.)
A-csoport: Hollandia, Franciaország, Olaszország, Üzbegisztán, Szlovákia
B-csoport: Görögország, MAGYARORSZÁG, Izrael, Új-Zéland, KazahsztánHozzászólás jelenleg nem lehetséges.