2017 február 05.

Íme, Märcz Tamás kerete a Volvo Kupára!

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Märcz Tamás kihirdette csapatát a jövő heti felkészülési tornára. Vannak kimaradók és visszatérők a csapatban.

Szolnok, 2017. január 6. Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya beszél játékosaihoz a csapat edzésén a szolnoki Vízilabda Arénában 2017. január 6-án. MTI Fotó: Bugány János

MTI Fotó: Bugány János

18 fős keretet hirdetett Märcz Tamás a Volvo Kupára, Varga Dánielt és Varga Dénest ezúttal nem találjuk a meghívottak között, mint, ahogy Nagy Viktor sem. Hosnyánszky Norbert azonban ott lesz a jövő héten esedékes Volvo Kupán.

„A szolnoki első 20 fős kerethez képest kicsit kevesebben, 18-an leszünk a Volvo-kupán. Négy játékos hiányzik majd azok közül, akik legutóbb ott voltak, de őket továbbra is a bő keret tagjaikként számítom. Két visszatérő lesz Hosnyánszky Norbert és Decker Ádám személyében, akik a komoly BL-menetelésük között is szívesen vállaltak néhány meccset. Ez a játékosmennyiség egyrészt megengedi, hogy mindenki megfelelő lehetőséget kapjon, de egyben ne legyenek túlterhelve a játékosok. A Volvo-kupa legfontosabb célja, hogy a januári találkozásunkkal ellentétben most formában lévő játékosok, komoly ellenfelek ellen mutathassák meg magukat a válogatottban. Igazán csiszolódásra nem nagyon lesz lehetőség, hiszen csütörtök este találkozik először csapat, ahol még az egri játékosok nem lesznek ott a BL-meccsük miatt. Ennek ellenére azt gondolom, hogy a pénteki, Szlovákia elleni meccsen mindenki megtesz majd mindent, hogy győzelemmel mutatkozzunk be a Volvo-kupán” – fogalmazott Märcz Tamás a waterpolo.hu-nak.

A XI. Volvo-kupa kerete:

Kapusok: Decker Attila (Honvéd), Lévai Márton (Debrecen)

Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Fülöp Bence (Szolnok), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (OSC), Salamon Ferenc (OSC), Tóth Márton (Ferencváros), Török Béla (BVSC), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)

XIvolvoplakatHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek