2015 június 20.

Íme, Benedek Tibor kerete a világligára!

Jövő héten indul a nyár első megmérettetése, a világliga. Benedek Tibor ennek rendje és módja szerint szűkített keretén.

03felnott val-universiade0619

Kéthetes gyorstalpaló felkészülésen vannak túl a fiúk. Sok edzésen és megannyi kétkapun. Sőt, Rómát is megjárták, ahol egy felkészülési tornán lettek másodikok. Benedek Tibor a túra és az itthoni tréningek után meghozta a döntést.  Ez alapján Lévai Márton, Bedő Krisztián, Manhercz Krisztián, Jansik Dávid marad ki az utazók közül. Érdekesség, hogy Salamon Ferenc, aki pár nappal ezelőtt lett újdonsült apuka, és Német Toni első világversenyükre készülhetnek.

Benedek Tibor a vizipolo.hu-nak.: “Tulajdonképpen csak annyiban hezitáltam a döntés meghozatalakor, hogy Német Toni mennyiben épül fel sérüléséből. Végül is az orvosi stábban egyeztetve úgy látjuk, hogy jó állapotban lesz, tud játszani a világligán. A világbajnoki felkészülésen Bedő Krisztiánnal alkothat remek párost. Úgy látom, hogy a most utazó tizenhárom ember a jelenleg legjobb, de természetesen a világbajnoki felkészülésnek mindenki továbbra is jó esélyekkel vág neki.”

A négy kimaradó tovább edz az U20-as válogatottal. A válogatott hétfőn utazik Bergamóba. Kedden már meccset játszik Kínával, majd Horvátország és Brazília következik. Mindhárom találkozónkat 17:20-as kezdettel rendezik.

A magyar férfi válogatott világliga kerete:

Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila

Mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Angyal Dániel, Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Erdélyi Balázs, Salamon Ferenc,  Bátori Bence, Hárai Balázs, Német Toni

Fotó: vizipolo.hu

Gy. Zs., Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek