2015 július 13.

Íme a világbajnokságra utazó 13 játékos!

Benedek Tibor szövetségi kapitány kijelölte a kazanyi világbajnokságra utazó csapatát. Az alábbi 13 játékos védheti meg az aranyérmet az orosz városban.2014 Benedek-csapat02

Kedden az ausztrálokkal játszik felkészülési mérkőzést a magyar válogatott Miskolctapolcán. A Vodafone-kupán még arról szóltak a hírek, hogy a keddi találkozó után jelöli ki a kapitány a végleges keretet, végül ez már hétfő délelőtt megtörtént.

– Végül nem vártam meg a keddi mérkőzést, ugyanis azt szerettem volna, ha az ausztrálok elleni három gyakorlás alkalmával már a világbajnokságra utazók készülhetnének együtt – mondta el a vizipolo.hu-nak Benedek Tibor.

– Halljuk akkor a nevezetes névsort.

– Íme: Nagy Viktor és Decker Attila a kapuban, Gór-Nagy Miklós, Angyal Dániel, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Szivós Márton, Hárai Balázs, Erdélyi Balázs, Bedő Krisztián.

– Kimaradt tehát Német Toni, Manhercz Krisztián, Lévai Márton.

– Igen. Végül az döntött Bedő Krisztián mellett, hogy rutinosabb. Német Toni gólerős, remek teljesítményt nyújtott, de Bedő több nagy csatában edződött. Hosnyánszky vállsérülése még nem jött teljesen rendben, de mostantól a kimaradó három játékos már nem készül velünk tovább.

Kedden 17 órától a miskolctapolcai strandon méri össze tudását a magyar és az ausztrál válogatott, az eddig is kereten kívüliként a csapattal edző Nagy Ádám a napokban továbbra is segíti a munkát. A kazanyi világversenyre július 25-én utazik el a válogatott.

Az utazó keret:

Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila

Mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós, Angyal Dániel, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Szivós Márton, Hárai Balázs, Erdélyi Balázs, Bedő Krisztián.

A világbajnokság csoportbeosztása:

A-csoport: Horvátország, Kína, Brazília, Kanada
B-csoport: Egyesült Államok, Olaszország, Görögország, Oroszország
C-csoport: Magyarország, Kazahsztán, Argentína, Dél-Afrika
D-csoport: Szerbia, Ausztrália, Montenegró, Japán

Gy. Zs.

 

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek