2015 január 19.

Íme a görögök kerete ellenünk a keddi Világliga-meccsre!

Kedden, magyar idő szerint 18 órakor világliga mérkőzésen találkozik egymással Athénban a görög és a magyar férfi vízilabda-válogatott. A csoport élén azonos pontszámmal áll a két együttes. A vizipolo.hu kiderítette a görögök keretét.

1421422582__christodoulos_kolomvos

Az egyik legnagyobb név, Krisztodulosz Kolomvosz. Múlt héten a Reccónak is betalált az Olympiakosz színeiben

A 2013-as barcelonai világbajnokság negyeddöntőjében parádés játékkal 9-3-ra, míg a 2013 decemberében lejátszott világliga meccsen 8-5-re tudtunk győzni a görögök ellen. Tavaly februárban, Patraszban, a világliga-csoportkör visszavágó találkozóján már nehezebben ment a három pont begyűjtése, de csak sikerült (12-11).

1078084

A 18-as keretben ott vannak a görögök legismertebb játékosai, Calkanisz, Vlahopulosz, Kolomvosz, Funtulisz, Milonakisz, Murikisz, Delakasz már régi ismerősünk, vízbe szálltak ellenünk a vb-n vagy a világliga legutóbbi meccsein. A görögök kapitánya, Teodore Vlahosz egyébként arra panaszkodott, hogy nem sok ideje lesz felkészíteni a csapatot ellenünk, ugyanis vasárnap került sor a bajnokság nagy rangadójára, a Vuliagmeni és az Olympiakosz között. Ezen az Olympiakosz nyert 8-5-re (4-3, 1-0, 1-2, 2-0), így megerősítette első helyét, míg a Vuliagmeni csak a hatodik, 13 ponttal. A keretben nyüzsögnek az Olympiakosz játékosai, összesen tízen vannak.

Ez már csak azért is figyelemreméltó, mert bő egy hét múlva, január 28-án Egerben sorsdöntő Bajnokok Ligája meccsen rendeznek az Eger és az Olympiakosz között. Három forduló után mindkét csapat 4-4 ponttal áll.

1065584

A görög keret a holnapi görög-magyar világliga-meccsre:

Jannisz Funtulisz, Alexander Fur, Angel Vlahopulosz, Manolisz Milonakisz, George Dervisz, Kosztasz Murikisz, Kristodulosz Kolomvosz, Kosztasz Galanidisz, Vangelisz Delakasz, Kiriakosz Pontikeasz (Olympiakosz), Kostasz Calkanisz, Mariosz Kapocisz, Thanasszisz Kriszoszpatisz, Kosztasz Guvia (Vuliagmeni), Sztefanosz Galanopulosz (Kiosz), Panagiotisz Papadogkonasz (Panathinaikosz), Mariosz Kacigulasz (Glyfada), Manolisz Szolanakisz (PAOK).

A világbajnokság negyeddöntőjének görög-magyar összecsapása videón! Kattintás a lejátszáshoz!

A világliga-csoport állása:

1. Magyarország 6 pont
2. Görögország 6 pont
3. Szlovákia 0 pont
4. Románia 0 pont

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek