2014 augusztus 15.

III. Savaria Kupa: Győzelem a nyitányon – Németország kipipálva

Győzelemmel kezdett U19-es válogatottunk a III. Savaria Kupán. A felkészülési torna nyitónapján a Horkai-legénység Németországot verte öt góllal.III. savaria kupa01
Jól rajtolt az U19-es válogatottunk a Savaria Kupán. A nyitónapon a német válogatottat verte a csapat.  A mérkőzésen legeredményesebb játékosunk Sedlmayer Tamás és Zalánki Gergő voltak négy-négy találattal.

Holnap az olaszok következnek, akik ma meggyőző fölénnyel győztek Montenegró ellen.

III. Savaria Kupa, 1. játéknap:

Magyarország-Németország 12-7 (3-2, 4-2, 1-1, 4-2)

Magyarország: György D. – Pohl, Sedlmayer 4, Kovács Zoltán 1, Zalánki 4, Kovács Gergő 2, Keresztúri. Csere: Kardos (kapus), Kolozsi 1, Kovács Bence, Várnai, Hulman, Horváth Zs. Szövetségi kapitány: Horkai György

Horkai György szövetségi kapitány: ‘Viszonylag simán vertük a németeket, de nem vagyok igazán elégedett a játékkal. Zalánki szép gólokat lőtt, Sedlmayer jól mozgott a vízben, de például a centerjátékunk nagyon nem működött. Emberelőnyben, emberhátrányban sem voltunk elég magabiztosak, van még mit javítanunk az elkövetkezendő napokban. A játék minden elemében fejlődnünk kell tovább. A holnapi meccsre leszek igazán kíváncsi. Az olaszok nagyon megerősödtek, a felnőtt válogatottból is érkezett a keretükbe játékos, változatos a játékuk, ez meg is látszott a montenegróiak elleni meccsükön. Nehéz mérkőzésre számítok holnap, de ezekből tudunk fejlődni.’ – fejezte be az mvlsz.hu-nak.

A másik mérkőzésen:

Olaszország-Montenegró 10-4 (0-1, 4-2, 5-0, 1-1)
Gólszerzők: Campopiano, Velotto, Dolce 2-2, Alesiani, Fracas, Foglio, Esposito 1-1, illetve M. Konatar, Brguljan, Giga, Macic 1-1Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.