2016 június 23.

Ifi Vb: Nehéz csoportba kerültünk

A Világliga helyszínén kisorsolták az Ifi Vb csoportjait. Horkai György fiai nehéz gruppettóba kerültek. 

Horkai György; Zerinváry Lóránd

Nehéz csoportba került válogatottunk az augusztus 26. és szeptember 3. között megrendezésére kerülő podogoricai vb-n. A mieink a házigazdákkal és az olaszokkal is megmérkőzik majd.

“Hát, nem tudok mit mondani. Vagyis mégis: piszok nehéz lesz. A 98-as egy nagyon jó korosztály nemzetközileg, jók a spanyolok, a szerbek, az olaszok, a görögök, nagyon sok jó csapat van. Talán annyi az érdekesség, hogy olyan igazán nagy egyéniségek nincsenek, inkább csapatként erősek sokan. Mi is azok lehetünk, annak ellenére, hogy tavaly Bakuban ez a korosztály csak a hetedik lett. Az olaszoktól kikaptunk ott, Montenegróval nem találkoztunk, de ők ott akkor nem reálisan szerepeltek, belső viszályok miatt. Most otthon játszanak, erősek, nem lesz könnyű a dolgunk. Dolgozni kell, dolgozni, és akkor elérhetőek a célok is”.  – értékelt Horkai György a waterpolo.hu-nak.

A szabályokon is tovább változtattak a 2015-ös eseményhez képest. A támadóidőt 30 másodpercről 25 másodpercre csökkent. Az emberelőny pedig 25-ről 20 másodpercre. A csapatok 13 főt nevezhetnek a tornánra, de a mérkőzésre 9+2 főt.

A vb csoportjai:

A csoport:
Kazahsztán, Görögország, Oroszország, Kolumbia, Kanada

B csoport:
Brazília, Olaszország, MAGYARORSZÁG, Grúzia, Montenegró

C csoport:
Egyiptom, Dél-Afrika, Spanyolország, Ausztrália, Japán

D csoport:
Egyesült Államok, Kína, Horvátország, Új-Zéland, Szerbia

U18-as Vb bő kerete:

Kapusok: Bányai Márk (KSI), Leposa Gábor (KSI), Grieszbacher Márk (KSI)

Mezőnyjátékosok: Nagy Ádám (OSC), Zerinváry Lóránd (KSI), Lukács Ábel (Szentes), Schmölcz Norman (KSI), Sugár Péter (BVSC), Vadovics Viktor (UVSE), Burián Gergely (Vasas), Teleki András (KSI), Fekete Gergő (Debrecen), Ágh György (BVSC), Sebestyén Balázs (Tatabánya), Kardos Alexander (KSI), Korbán Richárd (Honvéd), Dala Döme (UVSE), Kósa Balázs (KSI), Baksa Benedek (UVSE)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek