2014 július 05.

I. Summer Sport Festival: Főnix győzelem a vízilabdázóknál

Ma a Palatinuson útjára indult a Summer Sport Festivál. A három sportágat tömörítő rendezvény első állomásán a vízilabdázóknál négy csapat küzdött. Az új szabályokkal rendezett mérkőzéseken a Főnix csapata került lépéselőnybe.

Summer polo bajnoksag06

A kiváló idő és a jó hangulat már szinte garantált, ahol megfordul a vízilabdasportág, és ez most sem volt másképp a Palatinuson.

Az I. AEGON Summer Sport Festival keretén belül három sportágban (strandfoci, strandröplabda, vízilabda)  a nevezett csapatok mit tudnak.

Ráadásul a vízilabdázók új szabályokkal tarkított mérkőzéseket játszottak. A nagyobb pálya (a rendes vízilabdához képest), kisebb labda, 4+1 játékos garantálta a sokgólos meccseket. Az első tapasztalatokat nagyon nehéz leszűrni hat meccsből, de annyi kijelenthető, hogy a játékosok nem fáradtak úgy el, és pörgősebbek voltak a meccsek, valamint egy találkozó (futóórával) 45 perc alatt véget is ér.

A rendezvény vége felé egyre több strandoló merészkedett közelebb a pályához, és a játékosoktól kapott labdákkal belekóstolhattak a sportágba.

Ami a továbbiakat illeti két csoportra oszlik a mezőny. A mai nap után az  A csoportban a Főnix együttese vezet, hiszen mindhárom találkozójukat megnyerték. A második a Corvinus, a harmadik az Odabe, míg a negyedik helyen a BME csapata áll.

Július 19-én Balatonboglárra látogat az esemény, ahol a B-jelű gruppettó négy együttese fog megküzdeni, az egyelőre legyen titok mely együttesekkel. A harmadik körben ugyanaz a négy gárda fogja egymást boldogítani, mint akiket feljebb felsoroltunk Gyulán, míg az utolsó fordulóban Nyíregyházán a B csoport négy együttese találkozik egymással.

A döntőt is az előbb említett városban fogják rendezni augusztus 16-án, ide a két csoportból a két első helyezett gárda jut majd be.

A Summer Polo bajnokság mai eredményei:

BME – Corvinus 11 – 17

Főnix – Odabe 20 – 16

BME – Odabe 17 – 21

Főnix – Corvinus 15 – 11

Corvinus – Odabe 16 – 13

BME – Főnix 12 – 21

A tabella: (A csoport)

1. Főnix 9 pont
2. Corvinus 6 pont
3. Odabe 3 pont
4. BME 0 pont

A Főnix csapatának tagjai: Mercz Ádám, Koczka Balázs, Simon Gábor, Simon Tibor, Wiesner Zsolt, Ullmann Öcsi, Töröcsik Dániel, Balázs Ákos, Csigó Tibor, Viczián Gábor, Francsics Dániel

Az I. Aegon Summer Sport Festival partnerei: a Magyar Vízilabda Szövetség, a Magyar Röplabda Szövetség, a Magyar Strandlabdarúgó-válogatott, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sport Szövetség, az Aegon Tanulj és Sportolj Programja, a Nemzeti Strandlabdarúgó Liga és a MEFS Sportpont Programja.

A helyszínek:

2. forduló Július 19. Balatonboglár
3. forduló Augusztus 9. Gyula
4. forduló Augusztus 15. Nyíregyháza
Döntők Augusztus 16. NyíregyházaHozzászólás jelenleg nem lehetséges.