2020 november 09.

Hosszúék a harmadik helyen

Legjobb magyarként Lobanovszkij Maxim 50 méter gyorson egy második helyet gyűjtött hétfőn a Nemzetközi Úszóliga újabb összecsapásának első napján.

A kilencedik fordulóban Hosszú Katinka csapata, az Iron, valamint a címvédő Energy Standard, a Toronto Titans és a Tokyo Frog King küzd egymással.

A rövidpályás versenyen a magyarok közül a címvédőt erősítő Jakabos Zsuzsanna 400 méter gyorson ötödik, 200 méter háton pedig hetedik lett. Hosszú csapatkapitányként 200 méter vegyesen a negyedik helyen végzett, klubtársa, Verrasztó Dávid pedig 400 méter gyorson hatodik, 200 méter mellen pedig hetedik lett.

Az első versenynap után ebben a párharcban az Energy Standard vezet a Tokyo Frog Kings, az Iron és a Toronto előtt.

Az ISL-sorozatban egy fordulóban egyszerre négy csapat küzd egymással. A lebonyolítás szerint minden csapatban 12-12 férfi és női úszó vehet részt egy viadalon, de két-két további versenyző is bevethető váltókban. Egy számban klubonként két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a csapatok, így alakul ki a végső sorrend.
Az egyéni számokban 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontot lehet szerezni alapvetően – ugyanakkor ha valaki bizonyos előnnyel nyer, akkor pontokat rabolhat a többiektől -, míg a váltók dupla szorzóval járnak. Az úgynevezett csillagszóró futamban pedig – amelyben az 50 méter gyorsot egymás után háromszor kell leúszniuk a versenyzőknek, de mindegyik végén feleződik a mezőny – akár triplázni is lehet.

A sorozat második szezonja a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, tíz csapat részvételével zajlik a Duna Arénában. A Magyarországra érkező sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan “buborékban” kell élniük. Tíz fordulót rendeznek az alapszakaszban, ezt követően kerül sor az elődöntőre és a döntőre.

(MTI)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek