2017 március 02.

Marseille-i úszóverseny – Hosszú minden számban nevezett

Hosszú Katinka az összes lehetséges – vagyis mind a 17 – női egyéni számban nevezett a péntektől vasárnapig tartó marseille-i pénzdíjas úszóversenyen, amely a második állomása a Golden Tour elnevezésű, 50 méteres medencébe kiírt franciaországi sorozatnak.

hosszu_01

(Fotó: MTI/archív)

A riói olimpia háromszoros aranyérmese a széria február eleji nyitóviadalán, Nizzában is halmozta a rajtokat, s végül kilenc alkalommal állhatott a dobogó tetejére.

A hétvégi verseny honlapjának tanúsága szerint gazdag program vár Hosszú klubtársára, Dudás Dánielre is, aki 10 számban nevezett, s utóbbinál csupán eggyel vállalt kevesebbet Verrasztó Dávid, a 400 méter vegyes vb-ezüstérmese, kétszeres Európa-bajnoka.

A férfiaknál még két magyar van ott a mezőnyben: a hosszabb gyorsúszó távokon világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Gyurta Gergely és a 200 méter pillangón ifjúsági olimpiai bajnok, kétszeres Eb-második Biczó Bence, előbbi hat, utóbbi öt számban próbál szerencsét.
A magyar indulók között szerepel még az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, ötszörös Európa-bajnok Kapás Boglárka is, aki az erősségei közé tartozó három számban, 200, 400 és 800 méter gyorson startol, s akár mindháromban különcsatát is vívhat Hosszúval.

A Golden Tour harmadik, befejező viadalát április 28-30-án Amiens-ben rendezik.

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek