2014 november 14.

Hosszú Katinka: sport, pénz, Rio

Hosszú Katinka 69 érmet, köztük 51 aranyat nyert az idei rövid pályás Világ Kupa-sorozat 7 állomásán. Ez összesen 28 kilométernyi versenyzést, 10 kiló fémet és 389 ezer dollár pénzdíjat jelentett a bajai úszózseni számára.  Az Iron Lady a Digi Sport Reggeli Start című műsorában mesélt a terveiről.Hosszu-Katinka(650x433)

A kínai média által él etre keltett Iron Lady márkanév mellett Katinka már a Millió dolláros bébi-kifejezést is a magáénak tudhatja. A sportoló elárulta, hogy férjével, ShanTusuppal jóval több a céljuk annál, hogy halmozzák az érmeket és a pénzt. “A márkaépítés mindenképp fontos a számunkra, próbáljuk az egészet mi magunk felépíteni. Engem nem az üzleti vagy a pénzügyi része inspirál, hanem az, hogy példát mutathatok a fiatal úszóknak. Láthatják, hogy az úszásból meg lehet élni, ha valaki keményen megdolgozik érte. Számomra a márka ezt jelenti, ezt képviseli.”

Világklasszis sportolónk elismerte azt is, hogy olykor rajta is eluralkodik a félelem egy-egy versenyszituáció kapcsán. Ennek köszönhető, hogy embertelen mennyiségű viadalon állta rajthoz az elmúlt időszakban. “Még most is előfordul, hogy egy-egy rosszul sikerült versenyszám után kiszállok a medencéből, elgondolkodom, és rájövök, hogy mennyire tartottam attól, hogy esetleg nem úgy jön össze, ahogy én szeretném.Engem ez nagyon lebénít. Nekünk most Rio a legfőbb célunk. Próbálok begyakorolni minden lehetséges versenyszituációt, hogy mire elérkezik az olimpia már minden flottul menjen. A győzelmek és a sikerek ebben csak segítenek, motiváltabbnak érzem magam, mint valaha.”

Katkát a hosszú és kimerítő utazások sem zavarják, csöppet sem tartja megterhelőnek a rengeteg versenyzéssel együtt járó tortúrát. “Lehet, hogy furán hangzik, de én nagyon élvezem az utazást. Az az a időszak, amikor ki van kapcsolva a telefonom, amikor pihenek. Szerencsések vagyunk, hogy a férjemmel együtt utazhatunk, mert olyankor ténylegesen időt töltünk, jókat beszélgetünk – magánélet van.”

És hogy mi a helyzet Rioval? “Többet beszélünk róla Shane-nel, mint sokan gondolnák, szerintem kívülről tudjuk az egész programot. Azt kijelenthetem, hogy a két vegyes úszószám a legfontosabb, minden más utána következik. Úgy fogjuk összeállítani a programot, hogy semmiképp se ütközzenek ezzel a két számmal. Van néhány lehetőség, amiben már gondolkodunk, de még semmit sem döntöttünk el”

Katinkáék Baján töltik a karácsonyt, majd december 26-án indulnak tovább egy versenyre.

 

V. A.

 Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek