2015 szeptember 25.

Hosszú Katinka: “Nehéz lesz a tavalyi 10 aranyammal versenyezni”

Az Iron Lady elmondta, hogy nehéz lesz a tavaly nyújtott remek produkciójával versenyezni az idei világkupa hongkongi állomásán, de hasonló eredmény vár, mint amit az előző szezonban tudott nyújtani.

fina_starsCameron van der Burgh, Hosszú Katinka és Stephanie Au / Fotó: scmp.com

Tavaly ugyan 10 aranyérmet szerzett Hosszú Katinka, de az idei világkupa sorozatban nagyobb kihívás vár majd rá a Victoria Parkban. A 2014-es rövidpályás eseményen egyértelműen uralta a mezőnyt, de a most kiderül, hogy mennyire tud dominálni a hosszúpályás verseny során. Elérkezett a harmadik állomásához a FINA világkupa sorozata, melybe a kazanyi vizes vébén 2 aranyérmet szerző és egy világcsúcsot felállító Hosszú Katinka az egyik legnagyobb név a két napos rendezvényen.

“Szeretem ezt a medencét és nagyon meglepődtem, hogy tavaly milyen gyorsan tudtam itt úszni, mert ez az állomás még a szezon kezdetekor volt.”

Katinkának szembe kell néznie az amerikai Missy Franklinnel és az ausztrál Cate Campbellel, akik szintén a lehető legtöbb aranyat szeretnék begyűjteni. Az Iron Lady elmondta, hogy a két nap alatt 15 számban fog versenyezni és nagyon nehéz lesz megismételni a tavalyi teljesítményét.

“Tíz aranyat nyertem tavaly, de ez az év kicsit hosszabb lesz. Természetesen remélem, hogy hasonló eredményt fogok itt eléri, hiszen sok számban indulok majd. Nagy kihívás lesz számomra, izgatott vagyok, hogy újra Hongkongban lehetek.”

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek