2019 május 22.

Hosszú Katinka másképp látja már a világot

Az Iron Lady hosszú interjúban beszél a hitvallásáról és arról, meddig is szeretne úszni.

Az Origó-nak adott interjút Hosszú Katinka, melyben sok izgalmas kérdésre választ kapunk.

Én abban hiszek, hogy a határokat folyamatosan tolni kell kifelé. Iszonyat kellemetlen tud lenni, de a szervezet hozzászokik, és annál többet fog bírni. Szerintem sokkal többet bírunk el, mint amennyit gondolunk magunkról.
Akkor vagyok elégedett, amikor elérek oda, hogy nincs tovább. Viszont tény, hogy meg kell tanulnom figyelni a jelekre, ebben próbálok javulni. Ez azért is nehéz, mert például Rióig azt csináltam, hogy lehajtottam a fejemet, és mentem előre, tökmindegy volt, hogy mit érzek, hogy mennyire fáj. Ideig-óráig lehet csinálni, de nem a végtelenségig. Ezért is jó, hogy elkezdtünk együtt dolgozni a Scitec Institute-tal, ahol a megfelelő táplálkozás segítése mellett folyamatosan figyelik a különböző értékeimet a vérvételekkel. De abban, hogy mennyit edzek és pihenek, nem hallgatok senkire, azt én érzem.

– mondta Hosszú Katinka a hitvallásáról.

A klasszis arról is beszélt meddig szeretne úszni.:

Nem. Úgy tervezem, hogy 2024-ig, a párizsi olimpiáig úszni fogok. Egyáltalán nem érzem azt, hogy jövőre nekem elég lesz ebből. Imádom csinálni, lejárni edzésre, mindent. Nem azt mondom, hogy ugyanazokban a számokban fogok úszni, mint most, de ki tudja? Rio után is el akartam engedni a 400 vegyest, aztán mégsem így történt. Csak akkor hagynám abba 2024 előtt, ha gyerekem születne, viszont ez most nem aktuális.

Nyilván nem látok a jövőbe, de szerintem a gyermekvállaláson kívül nincs más olyan dolog, amit nem tudnék az úszás mellett csinálni. Nincs már sok időm, de ha egyszer vége, akkor vége, nem fogok visszatáncolni.

– mondta az Iron Lady.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek