2015 augusztus 09.

Hosszú Katinka: Aranyérem 400 vegyesen is!

A 400 méter vegyes előfutamából a legjobb eredménnyel kvalifikálta magát a zárónapi döntőbe, 4 perc 32,78 másodperces idővel. Hosszú Katinkának – aki 200 méter vegyesen hétfőn világcsúccsal nyert – nem volt ellenfele 400 méter vegyesen sem.

Remek rajtot követően már az első 50-es forduló után vezette a mezőnyt. Háton és mellen is világcsúcs részidőn belül úszott, a 300-as fordulóhoz érve 2,15 másodperc előnye volt a második Di Radoval szemben. Végül 4 perc 30,39 másodperces időt úszva újabb aranyérmet szerzett, ezzel háromra növelte a legfényesebb érmek számát a kazanyi vizes vébén.

HosszúFotó: MTI

Megvédte címét Hosszú Katinka és egyúttal a legeredményesebb magyar világbajnoki úszóvá lépett elő, összesen öt világbajnoki címet szerezve. Legújabb sikerével Darnyi Tamást előzte meg a képzeletbeli ranglistán.

éremFotó: MTI

“Amit megígértem, azt betartottam, hiszen mindent kiadtam magamból. A lábam begörcsölt az utolsó 50-re.Amikor mondtam, hogy Barcelonában mindent kiadtam magamból 400 vegyesen, ahhoz képest ez durvábbra sikerült. El sem hiszem, hogy sikerült megúsznom. Szerintem most még fel sem fogtam és el sem kezdtem örülni az aranynak, mert annyira rosszul vagyok. Úgy gondolom, hogy a kezdésem jól lehetett, de a végén éreztem már magamon, hogy ez mégis csak a nyolcadik nap. Nem csak fizikálisan, de mentálisan is elfárad az ember ilyen kemény teljesítések között. Nagyon örülök, hogy sikerült megint dupláznom. Tegnap elég dühös voltam magamra, mert úgy éreztem, hogy nem adtam ki magamból mindent, ma ez többszörösen sikerült.”

katinkaFotó: MTI

Végeredmény:

1. Hosszú Katinka                                   4 perc 30,39 másodperc

2. Maya Di Rado                                     4 perc 31,71 másodperc

3.Emily Overholt                                    4 perc 32,52 másodperc

 

N.V. / vizipolo.huHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek