2015 június 10.

Nagyüzem van – Az U20-as válogatott is megkezdte a vb-re a felkészülését

Gőzerővel beindult a nyári meló a válogatottaknál. A nyár összes érdekelt korosztálya már munkában van, így a szeptember elején kezdődő junior vb-re is a héten kezdtek el melegíteni a srácok. Az utánpótlás kapitányt kérdeztük az esélyekről.

horkai utánpótlás

A felnőtt férfi válogatott Rómában van, a női csapat belföldön edzőtározik. Az Universiade válogatott Budapesten kétkapuzik a szlovákokkal, még az  U17-esek Bakuban kezdik meg a szereplést pár napon belül az Európa Játékokon. A héten pedig az U20-as férfi együttesünk is megkezdte a felkészülést a vb-re.

Horkai György az U20-as férfi válogatottról a vizipolo.hu-nak: Az U20-as csapat a héten kezdi meg a felkészülést. Tavaly Eb ezüstérmesek voltak. Idén új szabályok lesznek, tehát ez borít mindent. Fogalmunk sincs mi lesz. Egy tornán vettünk részt, ami egy jó értékmérő volt, de semmit nem jelent. Nekem egy kicsit olyannak tűnik, mintha a fociban kilencen játszanának. Biztos több gól lesz meg írdatlan íram, de ez egy más sport. Szűkül a lehetőség, nem 13 játékos lesz, hanem tizenegy, nagyobb harc lesz a csapatba kerülésért is.

Az U20-as férfi válogatott kerete:

Kapusok: Kardos Gergely, György Dávid, Vogel Soma,

Mezőnyjátékosok: Horváth Zsombor, Pohl Zoltán, Nagy Ádám, Hornyák Olivér, Sélley Domonkos, Kiss Bálint, Kovács Gergő, Sedlmayer Tamás, Zalánki Gergő, Kolozsi Marcell, Vogel Simon, Nagy Álmos Dániel, Szedmák Dávid, Tóth Kristóf, Manhercz Krisztián, Keresztúri Márton, Várnai Kristóf

A junior vb-re szeptember 4-én és 12-én kerül sor Almatyban.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.