2015 augusztus 14.

Horkai György keretet szűkített – Íme, az U20-as válogatott utazó csapata a vb-re

Horkai György kijelölte az utazó csapatot az Almaty vb-re. A szakvezetőnek eléggé megnehezítették a srácok a dolgát a keretszűkítésben, de végül döntenie kellett. 2015u20valogatott

Az olasz és a szerb túra után, tegnap a Miskolccal folytatta felkészülését a szeptember elején sorral kerülő vb-re U20-as válogatottunk, ahol megtörtént a keretszűkítés is.

Horkai György a vizipolo.hu-nak az edzőtáborokról:  Nagyon hasznosak voltak a külföldi kétkapuk. A játék képe azt mutatta, hogy körülbelül egy szinten vannak ezek a jó csapatok. Aztán, hogy mi lesz, azt még nem lehet tudni. Ezzel mindenféleképp tisztultak a képek. Úgyhogy optimista vagyok. – a keretszűkítésről a kapitány elmondta: György Dávid maradt ki a kapusok közül. Nem azért, mert gyengén védett. Három azonosképességű kapusunk van, de én mindig azt szoktam mondani, hogy ekkor a fiatalabbat kell előnyben részesíteni. A játékosok közül Kalanovics Balázs került be az utazóba. Kimaradt Kiss Bálint, Tóth Máté és Horváth Zsombor. Ezúton is köszönöm nekik a munkát, a csapatszerkezet szempontájból ők maradtak ki, hangsúlyozom nem azért, mert gyengék.

A vb-re szeptember 4. és 12. között kerül sor a Almatyban, de addig sem pihenek a fiúk, hiszen a Tiszavirág Kupán vesznek rész augusztus 21. és 23. között. Itt a Ausztrália, Szerbia és Montenegró lesz a mieink ellenfele.

U20-as vb-re utazó junior válogatott kerete:

Kapusok: Kardos Gergely, Vogel Soma

Mezőnyjátékosok: Kalanovics Balázs, Kolozsi Marcell, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Zalánki Gergő, Vogel Simon.

Sz. B.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek