2017 szeptember 24.

Honosítás – Már edzett is az olasz válogatottban

Játszott a spanyol válogatottban is, most az olasz együttesben volt meg az első tréningje.

Spain s Gonzalo Echenique Saglietti reacts after scored against United States during their men s water polo preliminary round match at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro  Brazil  Monday  Aug  8  2016   AP Photo Sergei Grits

(fotó: Sergei Grits)

Michael Bodegas után, most egy újabb játékost honosítottak az olaszok. Gonzalo Echenique már az első edzésen is átesett a Settebello színeiben.

Mint ismeretes, Echenique Rosariban született, majd Európában, a Barcelonetában játszott. A katalán csapattal Bajnokok Ligáját nyert a 2013/2014-es szezonban. Kölcsönben egy idényt lehúzott a Jug Dubrovnikban, ahol tavaly szintén BL címet ünnepelhetett. A nyáron a Pro Recco visszarendelte, így már az olasz sztárklubot erősít. Innentől sejthető volt, hogy elindul lassan a honosítása is. Tudvalevő, hogy a riói olimpián a spanyoloknál szerepelt játékos.

Nem ő az első, akit honosítanának a taljánok, másfél éve Michael Bodegas a francia válogatottat hagyta el az olaszok kedvéért, de említhetjük Pietro Figlioli sztoriját is, aki Rio De Janeiroban született, majd hat évet játszott az ausztrál válogatottban, de 2009-től az olasz sapkát húzhatta fel.

A FINA szabályai kikötik, hogy egy évnek el kell telnie még bemtatkozik új válogatottjában egy játékos. Echenique 2016. augusztus 20-án szerepelt utoljára a spanyoloknál, így a nyáron még biztosan nem láthatjuk a budapesti vb-n olasz színekben játszani.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek