2015 szeptember 03.

Hódmezővásárhelyen gőzerővel készülnek a 2016-os junior Eb-re

A már meglévő Gyarmati Dezső uszoda felújítása és kibővítése mellett az Európa-bajnokságra épül egy bemelegítő medence is, mely által megteremtődik minden olyan feltétel, ami maradéktalanul kielégítheti egy ekkora nemzetközi verseny igényeit.

Ahogy azt már korábban is nyilvánosságra hozták, Hódmezővásárhely városa majdnem 960 millió forintos támogatást kap az esemény sikeres lebonyolítására. A fürdővárosban 1930-óta üzemel strand, többszöri felújítása, bővítése után most egy bemelegítő medence megépítését tűzte ki célul a város vezetése.

gyarmati_sportuszodaFotó: hodmezovasarhely.hu

Teljesen megszépül az uszoda, a csapatöltözők felújítása mellett megújul a burkolat és a sportolók eredményes szereplése érdekében még egy kondicionáló és erősítő terem is épül. A munkálatok előre láthatólag jövő tavaszra fognak befejeződni, a kontinenstorna pedig 2016 június 6-a és 10-e között kerül megrendezésre.

A városvezetés jól ítélte meg a helyzetet és az ilyenkor szabványszerűen előírt 25*25 méteres bemelegítő medence helyett egy számmal nagyobbat rendelt. Így már nem csak az úszók számára lesz ideális, hanem a vízilabdázók is használhatják az új 32*25-ös medencét.

Nagy tervekbe fog tehát bele Hódmezővásárhely önkormányzata, a közgyűlés Benkő Zsolt képviselőt bízta meg a munkálatok felügyelésével.

 

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek