2020 január 12.

Hivatalosan is megkezdődött a torna

A magyar-horvát női csoportmérkőzést megelőzően a megnyitóünnepséggel hivatalosan is megkezdődött a budapesti Duna Arénában a 34. vízilabda Európa-bajnokság vasárnap.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A találkozót megelőző ceremónián Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke beszédében elmondta, óriási öröm és büszkeség, hogy Magyarország kormányának és az európai szövetségnek is köszönhetően házigazdája lehet ennek a nívós eseménynek Budapest, ahonnan az Európa-bajnoki sorozat is útjára indult 1926-ban, és ahol immár ötödször mérik össze erejüket a kontinens legkiválóbb pólós nemzetei.

“További büszkeségünk, hogy a mai nap nemcsak a férfi és női felnőtt Eb, hanem egy 2020-as nagy sorozat nyitányát is jelenti, hiszen az idén Magyarország az összes vizes kontinensviadalt megrendezheti” – tette hozzá.

Szabó Tünde sportért felelő államtitkár kiemelte, ennél nagyszerűbb sportviadallal aligha kezdődhetne a 2020-as esztendő: “Itt a világ egyik legmodernebb úszólétesítményében, a Duna Arénában; ahol már számtalanszor megtapasztalhattuk, hogy a vizes sportágakat rajongásig szerető szurkolók semmihez sem fogható hangulatot képesek varázsolni.”
“Magyarország kormánya pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy ehhez hasonló, százezreket, sőt, milliókat magával ragadó sporteseményeket rendezhessünk a különböző, sportágakban. És nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a vízilabda Európa-bajnokság és más, ilyen kiemelt események milyen pozitív hatással vannak az országimázsra, milyen mértékben járulnak hozzá a sportág hazai és nemzetközi népszerűsítéséhez, annak fejlődéséhez” – fogalmazott Szabó Tünde.

Paolo Barelli, a vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) elnöke kifejtette, a Duna Aréna 2017-ben egy vízilabda Bajnokok Ligája hatos döntővel nyitotta meg kapuit, a torna kilenc ezer nézővel látogatottsági csúcsot döntött. “Ez csupán egy újabb példája volt annak, amikor egy remek tornát a tökéletes helyen rendeznek meg. A környezet, a szurkolók által generált atmoszféra, a mérkőzések színvonala egyértelműen bizonyította: Budapesten minden vizes esemény sikerre van ítélve” – tette hozzá.

A budapesti kontinensviadal olimpiai kvalifikációs torna, mindkét nemnél egy kvóta talál gazdára.

(MTI-vizipolo.hu)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek