2016 május 14.

Hirtelen halál után győzött a Tatabánya

Egy végletekig kiélezett meccsen győzött a Tatabánya a KSI ellen. Sikerével a bányász kiharcolta a harmadik, mindent eldöntő találkozót.

Tatabanya20160514

Egyenlített a Tatabánya (Fotó.: vizipolo.hu)

Kőkemény meccsre volt kilátás a KSI-Tatabánya meccsen, hiszen ha az újonc vereséget szenved kiesett az OB I-ből, míg ha nyer harmadik találkozóra kerül sor.

Az első negyedben 1-1- állt az eredményjelzőn, egészen az utolsó másodpercig, mikor Bicskei használt ki egy fórt, 2-1. A második nyolc percben már két góllal is ment a hazai együttes, mikor Garancsy duplájával a hajrára ledolgozta a hátrányát a bányász, 3-3.

A fordulás után Szabó szép akció végén zúdított a hálóba, 4-3. A továbbiakban a fiatalok vitték a vendégeknél a tempót, Sebestyén majd Garancsy révén – utóbbi már a harmadikját jegyezte – először vezetett a vendég együttes a meccsen, 4-5. A hajrában azonban megfordította a meccset a KSI. Marnitz majd Kardos góljával már 6-5-re ismét a hazai csapatnál volt az előny. A záróakkordban nem tudott betalálni a hazai együttes, nem úgy a vendég Francsics 6-6. A hajrában mindkét együttes fórokat hibázott, így jöhettek az ötméteresek, ugyanúgy, ahogy az első meccsen.

A hirtelen halálban végig vezetett a Tatabánya, hiszen a Marnitz kihagyta az első hazai büntetőt a vendég együttes pedig az összeset bedobta, egészen az ötödikig, mikor Császár is hibázott, így 10-10 után nem volt döntés. A folytatásban a KSI hibázott, majd Francsics belőtte, így 11-10-re nyert a bányász, mely csapat kiegyenlítette a párharcot, folytatás jövő hét szombaton 16 órától.

Férfi Ob I., 15. helyért (2. mérkőzés):

KSI SE – EPB Tatabánya 6-6 (2-1, 1-2, 3-2, 0-1) ötméteresek után: 4-5
Gólszerzők: Szabó 2, Kardos 2, Bicskei 2, Zerinváry 1, Baj 1, Marnitz 1, Schmölz 1 ill. Garancsy 4, Sebestyén 4, Salamon 1, Francsics 1, Kiss 1

Horváth János, a KSI vezetőedzője a vizipolo.hu-nak: Igazságos az eredmény, az előző meccsen mi nyertünk, most a Tatabánya. Jól játszottunk, de döntő helyzetekben megremegett a fiatal játékosaim keze.

Zantleinter Tamás, a Tatabánya vezetőedzője a vizipolo.hu-nak: Végig nagyon izgalmas mérkőzés volt, nem tudtunk ellépni, pedig ez volt a terv. Hihetetlen dráma volt a végén,  ugyanúgy mint Tatabányán, hál’ istennek mi jöttünk ki belőle jobban. Várjuk a harmadik meccset.

(a párharc vesztese kiesik az Ob I-ből, míg a győztes helyosztót játszhat a férfi Ob I/b második helyezettjével)Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek