2018 május 03.

Hatalmas pályafutás ér véget – Visszavonul olimpiai bajnokunk!

Nagy nap volt szerda este a Komjádiban: Köszöntés, Vasas-győzelem, öröm és bánat is vegyült a medence vízébe. 

steinmetz201802

Fotó: Vasas Attila / Vasassc.hu

Bár már tavaly szó volt róla, hogy Steinmetz Ádámnak ez az utolsó szezonja, mégis sokan reménykedtek, hogy még hosszabbít a Vasassal.

Szerdán azonban világossá vált, mikor a Vasas vezetése köszöntötte az 560. bajnokija alkalmából, hogy a szezon végén szögre akasztja a sapkát. A klub méltóképpen emlékezett meg erről a kerek számról. Nem mellesleg a Vasas Steinmetz két találatával is győzött a Kaposvár ellen, így 6-6-ra alakítva az állást a 9-12. helyért menő párharcban.

„Nagyon köszönöm a Vasas vezetésének ezt a kedvességet, figyelmességet, nem számítottam rá, hiszen a bajnokságból több mérkőzés is hátra van, és azokat természetesen, ahogy azt a vezetőedző úr is mondta, a legjobb tudásom szerint végig fogom játszani.Szeretnénk Kaposváron nyerni, nem hangsúlyoztuk, de minket is elég komoly sérüléshullám sújt, sok játékosunk már be is fejezte erre az évre, van, aki kisebb sérülésekkel küzd. Ennek fényében nagyon örülök, hogy meg tudtuk nyerni ezt a találkozót. A Kaposvár elleni meccsek hosszú évek óta rangadónak számítanak, a mai mérkőzésről is csak ezt tudom mondani, örülök annak, hogy két góllal tudtam hozzájárulni ehhez a győzelemhez” – mondta a meccs után a vasassc.hu-nak Steinmetz Ádám.

Mint ismeretes, a center 2000 óta a Vasas játékosa, klub színeiben lett olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes, Eb-bronzérmes, Universiade-győztes. Négyszer nyerte meg a magyar bajnokságot, legutóbb 2012-ben, és szintén négy alkalommal lett Magyar Kupa-győztes. 2002-ben tagja volt a KEK-győztes, egy év múlva a KEK-döntős csapatnak is.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek