2015 november 12.

Hároméves eltiltást kapott a saját meccseire fogadó bíró

Döntés született a Magyar Vízilabda-szövetség fegyelmi bizottsága részéről Horváth Csaba ügyében. A játékvezetőt három évre tiltották el a szakmai tevékenységtől, miután az által vezetett mérkőzésekre fogadott.

általanos kép0123

Mint ismeretes szeptember elején robbant a hír, hogy az egyik játékvezető az által vezetett meccsekre fogadott. Horváth Csaba ellen azonnal eljárás indult, aminek most lett végeredménye. A játékvezetőt három évre tiltották el a szakmai tevékenységtől.

A Magyar Vízilabda-szövetség közleménye:

„Horváth Csaba ismételten és változatlan tartalommal elismerte azt a tényt, hogy cselekedetével fegyelmi etikai vétséget követett el, és előadta, hogy az ő és korábbi jogi képviselője által előterjesztett bizonyítási indítványnak az volt a lényege, hogy igazolja azon állítását, mely szerint csekély pénzösszegekben történt a fogadás. Horváth Csaba kiemelte, hogy cselekedetére magyarázatot nem tud adni, és cselekedetével nem befolyásolta az aktuális mérkőzéseket.

A fegyelmi bizottság tájékoztatta őt a bizottság hatásköréről, és egyben arról, hogy a lefolytatott eljárás szempontjából lényegtelen az összegszerűség. Lényegi eleme annak van, hogy a játékvezető olyan cselekménysorozatot valósított meg – általa is elismerten –, amely csorbította a vízilabda sportág hírnevét.

További indítványt Horváth Csaba sem terjesztett elő. Ezt követően az MVLSZ Fegyelmi Bizottsága, mint elsőfokú hatóság, döntést hozott, és hirdetett ki.

A döntés értelmében az MVLSZ Fegyelmi Bizottsága Horváth Csabát 3 évre eltiltotta az általa végzett szakmai tevékenységtől. A döntés ellen fellebbezés benyújtásának van helye a kézhezvételtől számított tizenöt napon belül.”Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek