2015 június 08.

Harmadszor is kikaptak a szerbek

Háromszor játszott Szerbia válogatottja az Egyesült Államok gárdájával, mindháromszor alulmaradt. Utoljára szoros meccsen, 11-10-re.

szerbia usa

Fotó: sport.blic.rs

Mondhatni, hogy nem a legjobb előjelekkel készül a világbajnokságra a szerb férfi vízilabdaválogatott, ugyanis a minden világversenynek favoritként induló szomszédunk harmadszorra is kikapott Egyesült Államokbeli túráján a házigazdától. Ezúttal csak egy góllal, 11-10-re.

A kaliforniai Forest Lake-ben rendezett mérkőzésen a veterán Luca Cupido volt a hős, ugyanis az ő találata döntött, alig két másodperccel a lefújás előtt. A szerbeknél számos csillag a vízben volt, így a tavalyi évben a világ legjobbjának választott Filipovics, vagy a Pro Recco új üdvöskéje, Dusan Mandics. Mellettük a magyar bajnokságban játszók is derekasan küzdöttek, a szolnoki Milan Alekszics mellett az egri Braniszlav Mitrovics utazott el a tengerentúlra, a felkészülési tornára. A szerbek U17-es válogatottja is három vereséget gyűjtött be az egy héttel ezelőtt befejeződött szentesi korosztályos tornán, most a felnőttek is követték a rossz példát. Persze botorság lenne azt gondolni, a kazanyi világbajnokságra egy gyenge szerb csapat utazik majd…

A meccsen egyébként sokáig fej-fej mellett haladt a két együttes, a harmadik negyedet nyerték 3-0-ra az amerikaiak, ekkor Tony Azevedo és John Mann (kétszer) talált be egymás után.

Férfi vízilabda felkészülési mérkőzés, Forest Lake, Egyesült Államok

Egyesült Államok – Szerbia 11-10 (2-3, 3-3, 3-0, 3-4)

Egyesült Államok: Moses – Cupido 2, Mann 2, Azevedo 2, Roelse 2, Bowen 1,  Samuels 1, Kimbell 1

Szerbia: Pijetlovics – Prlainovics 3,  S. Rasovics 2, Mandics 1, F. Filipovics 1, V. Rasovics 1, Szubotics, Jaksics 1, Nikics, Randjelovics

Gól/büntető: 1/1 ill 0/0

Gy. Zs.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek