2014 október 23.

Hargitay András lett az utánpótlás-kapitány – hivatalos

Hargitay András lett az úszók utánpótlás szövetségi kapitánya. A Magyar Úszszövetség tegnapi ülésén egyhangú szavazáson hagyta jóvá egykori világbajnokunk kinevezését.hargitay andras
Mint, ahogy mi is megírtuk, Hargitay András nevezték ki az úszók utánpótlás szövetségi kapitányának. Hargitay a nyolcavanas-kilencvenes évek fordulóján felnőttkapitányként már dolgozott – az elmúlt időszakban patrónusként felügyelte a Jövő bajnokai programot, és – áll a MÚSZ beszámolójában. Min ismeretes, végül igent mondott a szövetség felkérésére, hogy töltse be a Törös Károly Kecskemétre szerződése után megüresedett posztot.

Hargitay székfoglalóján elmondta: “Először is nagyon nagy öröm számomra, hogy Kiss Lászlóval dolgozhatok együtt” – majd leszögezte, hogy teljesen megváltozott körülmények között kell érvényesíteni a sportág érdekeit.
“Anno mi egy évben egy versenyre készültünk, a többi a felkészülést szolgálta – ez ma már nem így van. Korábban az anyagi feltételeket az állam biztosította, ma már hatalmas, kívülről érkező összegek mozognak a sportágban, amelyek új kihívásokat jelentenek, nekünk pedig ezekre válaszokat kell adnunk” – fogalmazott a MÚSZ közleménye szerint.
Az új utánpótlás-kapitány úgy véli: azon az alapon kell elindulni, amit Széchy Tamás lefektetett:”De már nem lehet pontosan ugyanazt csinálni, amit akkor, különben lemaradunk. Azt ugyanakkor elmondhatom: már látjuk a jövő reménységeit mind a versenyzők, mind az edzők között, azaz a mostani építkezésnek bizonyosan meglesz az eredménye.”
Az elnökség az ülésen úgy döntött, visszatér a régi, húsz évvel ezelőtti gyakorlathoz, és a felnőtt országos bajnokságok időrendjét az adott év fő világversenyéhez igazítja. Mindez azt jelenti, hogy a jövő nyári, Győrben rendezendő ob ugyanúgy nyolcnapos lesz, mint a kazanyi világbajnokság, és a programját is másolni fogja, 2015-től pedig a rövidpályás magyar bajnokság is öt napig tart majd.

“Meggyőződésünk, hogy az országos bajnokságokon a versenyzőink így készülhetnek fel a legjobban az év legfontosabb eseményére – indokolta az elhatározást Gyárfás Tamás. – A kormányzat sportágfejlesztési programjának, valamint a szövetség eredményes tevékenységének köszönhetően immár olyan biztos anyagi háttér áll az egyesületek mögött, hogy számukra immár nem jelenthet gondot a részvétel a hosszabb viadalokon.”

MTI / MUSZ nyománHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek