2014 november 07.

Ha november, akkor Movember!

A férfiak egészségéért kampányolnak idén is, ez alkalommal az OSC felajánlja a szombati OSC – BVSC Wáberer Magyar Kupa-meccs (Nyéki Imre-uszoda, 18.30) jegybevételét a Movember Hungary-nek.

osc-bvsc-nov08

A férfiak egészségéért és a prosztatarák ellen 2014-ben már hatodik alkalommal csatlakoznak önkéntesek a nemzetközi Movember-mozgalomhoz. A lelkes résztvevők novemberben egy hónapon át növesztik a kampány védjegyeként szolgáló, különböző formájú és hosszúságú bajszokat – ezzel is felhívva a figyelmet a betegség megelőzésére, a férfiak egészségének fontosságára.

Az Ausztráliából indult Movember célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a férfiaknak is törődniük kell egészségükkel és szembe kell nézniük az egyik legelterjedtebb férfibetegséggel, a prosztatarákkal. A bajusz egy „kitűző”, melyet büszkén visel gazdája, ahogy a mellrák kampány támogatói a rózsaszín szalagot hordják a szívük felett. A kampányból befolyt összeget idén a Magyar Urológusok Társasága kapja, hogy egy ún. PSA mérőműszert tudjanak venni.

További részleteket IDE kattintva olvashatnak!Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek