2014 október 26.

Gyurta Dani megható videoüzenete

Két helyen lett volna jelenése Gyurta Dánielnek a hétvégén. A 200 méteres mellúszó olimpiai bajnokunk a kínai fővárosban versenyzett, eközben  2012-ben meghalt barátjáról, a világbajnok Alexander Dale Oenről emlékezett meg a norvégiai Bergenben – videoüzenetben.Gyurta Dániel

A kiváló magyar úszó a pekingi világkupaverseny miatt nem tudott személyesen részt venni azon az uszodaavatón, amelyet a norvég városban rendeztek, s amelyre – miként azt az édesapa, Gyurta Tamás az MTI érdeklődésére szombaton elmondta – Erna Solberg, az ország miniszterelnök asszonya hívta meg.

“Dani nem tudott ott lenni Bergenben, mert éppen a vk-sorozat pekingi állomásán szerepel, ezért maga helyett norvégul küldött videóüzenetet, melyben meleg szavakkal emlékezett meg a legjobb norvég úszóról, aki tragikus hirtelenséggel hunyt el a londoni olimpia előtt” – mesélte Gyurta Tamás. Hozzáfűzte, hogy Dale Oent, akiről az új uszodakomplexumot elnevezték, Norvégiában nemzeti hősként tisztelték.

“A pénteki ünnepségen a miniszterelnöknek és a város polgármesterének beszéde után óriás kivetítőn vetítették le Dániel videoüzenetét. A bergeni úszóklub elnöke, Jan Allers tájékoztatása szerint az üzenet nagyon pozitív visszhangot keltett, szívhez szóló és megható volt” – mondta Gyurta Tamás.

A 200 méteres mellúszó olimpiai bajnokunk, mint ismeretes januárban már járt Norvégiában, ekkor adta át a tragikusan elhunyt Dale Oen családjának a londoni aranyérme egyedi másolatát, ezzel tisztelegve barátja előtt.

MTI / uszosportHozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek