2015 szeptember 10.

Gyurkó Alexandra: “Az összes érmem szeretem, hiszen mindegyikért keményen megdolgoztam” – Interjú II. rész

Az interjú első részében Alexandra elmesélte nekünk, hogy miként kezdett el úszni és választ adott pár úszással kapcsolatos kérdésre is. A folytatásban kevésbé a sporté lesz a szerep, utánanézünk Szandi kedvenc időtöltéseinek is.

Melyik a kedvenc helyszíned, ahol eddig versenyeztél?

Thaiföld áll a ranglista élén. Igaz, hogy akkor még nagyon kicsi voltam és apa kísért el, de így is maradtak meg szép emlékek. Hiába volt az is egy verseny, elvittek minket kirándulni, amivel teljesen elterelték a gondolataimat arról, hogy majd vízbe kell ugranom. Elmentünk egy hatalmas állatkertbe, ami Bangkokban volt. Jártunk még egy szigeten, ahol az ebéd közben feltálaltak egy hatalmas, főtt rákot. Ekkor láttam először egészben ilyet. 11 évesen nagyon élveztem az ottlétet, de ha egyszer még visszamehetnék, annak nagyon tudnék örülni. De természetesen Argentína és Dél-Afrika is nagyon csodás volt.

Van-e kedvenc érmed? Olyan, ami esetleg valamiért jobban a szívedhez nőtt?

Mindig az éppen aktuális a kedvencem, ami a lámpámon lóg, hogy legyen motivációm. Lényegében az összeset szeretem, mert mindegyikért keményen megdolgoztam. Az ezüstök és a bronzok a vitrinemben vannak, az aranyérmek pedig szem előtt. Két, három éve azt kezdtem el csinálni, hogy a versenyek végén készítek egy képet az érmeimről és azokat mögéjük teszem.

20150908_125023Fotó: vizipolo.hu

Mennyire lehet összeegyeztetni az élsportot a tanulással? Hogyan lehet ezt megoldani?

Legtöbbször nyolcra járok suliba, általában fél 3-ig ott vagyok. Az edzés 3-kor kezdődik, olyan fél 6-ra végzek. Utána hazabuszozom,  ekkor már 7 óra is elmúlt és csak utána tudok nekiállni a házinak. Hétvégéken pedig mindig előre tanulok.

Mennyire jut idő a barátokra és a kikapcsolódásra?

Mindenkinek arra van ideje, amire szeretné. Általában azt szoktam kérni a barátaimtól, hogy inkább hétvégén keressenek. Hét közben csak akkor szoktam eljárni otthonról, ha másnapra nem kell tanulni semmit.

Mik a terveid a továbbtanulást illetőleg?

Továbbtanulás terén jelenleg három elképzelésem van, germanisztika szakos, jogász vagy némettanár szeretnék lenni. Két utóbbit pesti felsőoktatási intézményben néztem, a germanisztikát pedig Veszprémben. Olyat szeretnék csinálni, amivel szívesen foglalkozom, még ha nem is fizetnek agyon érte. Februárig van időm eldönteni, hogy melyik is lesz majd végül a favorit.

Ha választanod kellene, egy jó film vagy inkább könyv?

Nagyon szívesen olvasok könyvet, de ha nagyon jónak tűnik, olyankor mindig megnézem filmen is. Néha egyes jelenetek kimaradnak a könyvben leírtakhoz képest, ilyenkor mindig megjegyzem magamban. Legjobban az akciófilmeket és thrillereket preferálom, minden olyat megnézek, amiben Liam Neeson a főszereplő. Az Elrabolva trilógia az abszolút favorit.

20150908_112612Fotó: vizipolo.hu

Ha egyszer eljön az idő, hogyan képzeled majd a családalapítást?

Ez otthon is mindig egy felmerülő téma. Nem a közeljövőben tervezem, hanem mondjuk úgy 10 év múlva. Lányt szeretnék, de akkor sem fogok bánkódni, ha fiú gyermekem lesz. Az a legfontosabb, hogy egészséges legyen.

Milyen terveid vannak még a jövőt illetően?

Van egy bakancslistám, amin jó pár dolog szerepel. Idén sikerült kipipálnom rajta a Balaton-átúszást, aminek nagyon örülök. Szeretnék sikeresen leérettségizni valamint eredményesen szerepelni a versenyeimen is.

 

N.V.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek