2017 szeptember 08.

Győzelem Olaszország ellen – most már az ötödik hely a tét

Női U20-as válogatottuk nagy csatában győzött Olaszország ellen.

u20asvalogatott2017090601

Fotó: Volos2017.com

Egyetlen góllal győzött női válogatottunk az U20-as vb-n Olaszország ellen. A csapat egy gólszegény meccsen 4-3-as sikert ért el.  A Mieinknél a Vályi Vanda volt a legeredményesebb, aki két gólt dobott.

Holnap az amerikaiak ellen zárjuk a tornát, mely együttes ma 11-9-re legyőzte Kanadát.

U20-as vb, Volosz:

Az 5-8. helyért:
Olaszország-Magyarország 3-4 (1-1, 0-2, 0-0, 2-1)
Gólszerzők: Picozzi, Foresta, Altamura, ill. Vályi V. 2, Hertzka, Mchunu

„Úgy gondolom, ebből a mérkőzésből kihoztuk a maximumot. A lányok valóban készen álltak az összecsapásra, ehhez elsősorban mentálisan kellett sokat dolgozni velük. A stáb is odatette magát, tényleg mindent elkövettünk, mert ez csak azon múlt, fejben mennyire lesznek ott a csajok. Akit kellett, kicsit felpiszkáltunk, akit kellett, annak ápoltuk a lelkét, (Faragó) Tamással tényleg sokat dolgoztunk velük, edzést már nem is tartottunk délelőtt, csak a mentális frissítésen volt a hangsúly. Maga a mérkőzés úgy alakult, ahogy terveztük: az a videóelemzésből kiderült, hogy az olaszok semmilyen kockázatot nem vállalnak, így pontosan felmérhető volt, mit csinálnak előnyben, aztán amikor már annyit kaptunk, hogy kellett még valami, elkezdtük kőkeményen letámadni őket, amúgy is el voltak bizonytalanodva. Arra kellett vigyázni, nehogy kibillentsenek minket, átrántásokkal, fejen átugrásokkal, de ezt sikerült megoldani.
Kellett ez a győzelem, mert így az ötödik helyért mehetünk, és bármi is lesz, a vb-8. és az Eb-6. hely után ez már előrelépésnek számít, és ez, úgy gondolom, a csapatot dicséri. Az amerikaiakkal játszunk, mindenki sejtheti, mennyire lesz könnyű… Fizikálisan erősebbek, de igyekszünk felkészülni, arra kell ügyelnünk, hogy nyilván ők is szépen akarnak búcsúzni, nehogy egy erődemonstrációvá alakuljon a meccs – mondta a szakvezető a waterpolo.hu-nak.Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Kapcsolódó cikkek